ΠΝΑΙ: 27 συμμετοχές για την αγροδιατροφική σύμπραξη

Σε 27 ανέρχονται οι ενδιαφερόμενοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στην αγροδιατροφική σύμπραξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου. Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων έληξε και στη συνέχεια η οικονομική υπηρεσία της περιφέρειας θα εξετάσει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν τους εταίρους της.

Μιλώντας για το θέμα, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που υπάρχει, δηλώνοντας τα εξής: «Τελείωσε η φάση συμμετοχής για την αγροδιατροφική σύμπραξη της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου. Υπέβαλαν αίτηση, 27 φορείς και υπάρχουν μεταξύ αυτών, δήμοι, συνεταιρισμοί, φυσικά πρόσωπα και το επιμελητήριο, και μας χαροποιεί το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Το επόμενο στάδιο είναι η εξέταση από τη νομική μας υπηρεσία αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν και φυσικά το καταστατικό, το οποίο θα αποσταλεί στους ενδιαφερόμενους ώστε να λάβουν γνώση και να το εγκρίνουν με αποφάσεις των οργάνων τους για να προχωρήσουμε στη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας».

Με την ευκαιρία, έκανε γνωστό ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και τα μέτρα που τρέχουν όπως τα σχέδια βελτίωσης που λήγουν στις 2 Μαΐου, και φυσικά η δεύτερη επαναπροκήρυξη των νέων αγροτών που λήγει στις 15 Απριλίου. 

Όπως όμως είπε υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά αυτή την επαναπροκήρυξη, και για το λόγο αυτό η περιφέρεια έχει συντάξει σχετικό έγγραφο, το οποίο θα αποσταλεί στο γενικό γραμματέα αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να λυθούν καθώς το μέλημα όλων είναι να λάβουν μέρος στις αιτήσεις αυτές περισσότεροι νέοι αγρότες, και να μπουν στο επάγγελμα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η περιφέρεια θα συμμετάσχει σε έκθεση βιολογικών προϊόντων στο Λονδίνο στις 22 Απριλίου. Σε περίπτερο που εξασφάλισε για τους ντόπιους παραγωγούς, θα δώσει τη δυνατότητα στους 8 παραγωγούς που θα συμμετάσχουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Αυτά έχουν να κάνουν με μέλι και προϊόντα της μέλισσας, με βιολογικά βότανα και καλλυντικά και με βιολογική μπύρα. Επίσης, το Μάιο η περιφέρεια έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει με 20 παραγωγούς στην έκθεση «Ελλάδος γεύση» που θα γίνει στο Περιστέρι, ενώ τον Ιούνιο θα συμμετάσχει στις Βρυξέλλες μπροστά από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην πλατεία με τοπικά προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα ως προϊόντα προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης και ως προϊόντα ονομασίας προέλευσης. Σε αυτή την παρουσίαση έχουν κληθεί όλες οι περιφέρειες που έχουν τέτοια προϊόντα. 

Αναλυτικά αυτοί που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην αγροδιατροφική σύμπραξη της περιφέρειας είναι οι εξής: 
ΚΕΑ ΑΡΤΙΣΑΝΑΛ-(μαθήματα μαγειρικής με τοπικά προϊόντα ) 
ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΡΟΥ ΕΕ, ( ελαιοκαλλιέργεια, τυποποίηση)
ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ
MICHELANGELO (ξενοδοχείο)
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΑΙΟΥ 
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ- ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩ Ο ΕΡΜΗΣ
ΑΦΟΙ ΟΡΦΑΝΟΥ ΟΕ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΗΡΙΔΑΝΟΣ-ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΑΕ
STAR HOSPITALITY CONSTRUCTIONS & CLEANING  ΜΟΝ ΙΚΕ
ΔΗΜΟΣ ΤΗΛΟΥ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΡΟΥ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ASRPO SPITI HOTEL APARTMENTS
ΤΟ ΠΑΡΙΟΝ - ΜΟΣΧΟΥ Π. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ( τυροκομείο) 
ΜΠΑΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΝΔΩ
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ & ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΡΟΔΟΥ - Η ΕΝΩΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΩ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΥΤΩΡΙΟ 

Με πληροφορίες από την "Ροδιακή" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News