ΠΝΑΙ - ΕΑΣ Νάξου: Συνάντηση και στο βάθος ... ΠΓΕ το κατσικάκι Νάξου - Αμοργού

Νάξος  - ΕΑΣ Νάξου

Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νοτίου Αιγαίου, κ. Φιλήμονας Ζανετίδης και ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, κ. Γιάννης Μαργαρίτης.

Τους δύο άνδρες υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Διευθυντές της Ε.Α.Σ.

Στην διάρκεια της, σε εξαιρετικό κλίμα, συζήτησης που ακολούθησε υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος επάνω στα σοβαρά και δισεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία του νησιού μας και στο ποιες λύσεις θα μπορούσαν να δοθούν σε αυτά. 

(σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκε στην τελική ευθεία η συνεργασία των δύο πλευρών ώστε να κατατεθεί άμεσα ο φάκελος για την πιστοποίηση ως Προϊόν Γεωγραφικής Ενδειξης το κατσίκι Νάξου - Αμοργού, ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία για ζητήματα που αφορούν την Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, η οποία και κατέκτησε την κορυφή του κόσμου σε πρόσφατη έρευνα) 

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Ζαννετίδης και Μαργαρίτης άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη και κατέθεσαν τις δικές τους παρατηρήσεις, ενώ δεσμεύθηκαν ότι τα προβλήματα θα εξεταστούν και θα αναδειχθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News