ΠΝΑΙ - Κέα & Κύθνος: Υπογραφές στη σύμβαση για 3ετή συντήρηση οδικού δικτύου

Κύθνος - Κέα

" Κέα και Κύθνος, σήμερα.
Καλημέρα, καλή εβδομάδα.
Στο Οδικό Δίκτυο Κέας και Κύθνου, το σημερινό έργο με π/υ 2.008.655,99 Ευρώ για το οποίο υπογράψαμε την σχετική εργολαβική σύμβαση και ξεκινά άμεσα.
Είναι μάχη με τον χρόνο, με την γραφειοκρατία, με την έλλειψη προσωπικού, με την δημοσιονομική κρίση ?
Είναι σε πολλά επίπεδα ο αγώνας, αλλά σημασία έχει να μην τα παρατάς. Ποτέ...."

Η αναφορά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στη προσωπική του σελίδα στα social media, σχετικά με την υπογραφή της τριετούς συντήρησης του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου.. Κι όπως τονίζεται " Άμεσα ξεκινούν τα έργα για την τριετή συντήρηση του οδικού δικτύου Κύθνου και Κέας,ύψους 2,00 εκατ. ευρώ"

Τι αναφέρει η σχετική ενημέρωση; 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να υλοποιεί με γρήγορους ρυθμούς  το μεγαλύτερο πρόγραμμα οδικών παρεμβάσεων στην ιστορία των νησιών της, που στόχο έχει την βελτίωση της λειτουργίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου.

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την υλοποίηση του έργου «Τριετής Συντήρηση Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Π.Ν.Αι. Νήσων Κύθνου και Κέας»,έναντι συνολικού ποσού 2.008.655,99 ευρώ.

Το έργο που ξεκινά άμεσα, αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου και ειδικότερα εργασιών τεχνικής επιθεώρησης, άμεσης επέμβασης, βασικής συντήρησης καθώς και εργασιών κύριας συντήρησης, με σκοπό την υλοποίηση άμεσων και βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για την συντήρηση και λειτουργία, επί χρονικού διαστήματος τριών ετών, του οδικού δικτύου των νήσων Κέας και Κύθνου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου και πιο φιλόδοξου προγράμματος  παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο των νησιών, το οποίο  βρίσκεται σε εξέλιξη  και βασίζεται σε νέα φιλοσοφία με στόχο μια διοίκηση αποτελεσματική, με γρήγορα αντανακλαστικά  και σε διαρκή ετοιμότητα. Μέσα από διαγωνισμούς ανάδειξης αναδόχων για διάστημα τριών ετών, θαυπάρχουν συνεχώς ενεργές εργολαβίες για άμεσες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των νησιών, ανά πάσα στιγμή και για όποιο πρόβλημα προκύψει. Για πρώτη φορά υπάρχει πρόβλεψη, ο ανάδοχος να αναλαμβάνει και την ευθύνη τεχνικής εποπτείας του οδικού δικτύου, ώστε να εντοπίζονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν προβλήματα.

To έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

ΠΝΑΙ - Κύθνος & Κέα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News