ΠΝΑΙ: Κοιτάζει με ενδιαφέρον την προοπτική ΟΝΕΧ για το Νεώριο Σύρου

Το Νεώριο της Σύρου και το μέλλον των ναυπηγείων όπως ήταν λογικό μονοπώλησε το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα (Παρασκευή 29/09)… Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, υπάρχει πλέον ένας επενδυτής (ONEX) που δείχνει ότι θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αρκεί βέβαια να έχει και τη κατάλληλη «βοήθεια» από το κράτος. Οι εργαζόμενοι κοιτάζουν με προσοχή τις εξελίξεις, το ίδιο και η Περιφέρεια. Κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των επενδυτών κο Ξενοκώστα παρουσία και του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κου Λεονταρίτη. Και επανέλαβαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας τα «θέλω ή πρέπει» τους ώστε να λειτουργήσει αρμονικά και πάλι το ναυπηγείο…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια της συζήτησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου της 29ης Σεπτεμβρίου του θέματος των εξελίξεων του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ της Σύρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενου επενδυτικού σχήματος κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης είχαν την ευκαιρία στη συνάντηση αυτή να διαπιστώσουν το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον από πλευράς της εταιρείας Onex για την υλοποίηση επένδυσης στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου του ΝΕΩΡΙΟΥ.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώθηκε ότι η επενδυτική πρόταση, μόνη σε γνώση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ομίλου Onex περιλαμβάνει: την προστασία των θέσεων εργασίας, την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζομένους και τους προμηθευτές, την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού της μονάδας και τη συνέχιση λειτουργίας του ναυπηγείου. Τέσσερις προϋποθέσεις που αποτέλεσαν και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, βάσει της οποίας θα αναληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λήξη της ομηρίας μιας κοινωνίας κι ενός νησιού.