ΠΝΑΙ - Νάξος: Δεύτερη φάση βελτίωσης δρόμου Χώρας - Εγγαρών

Εγγαρές

Ξεκινά η β’ φάση των έργων βελτίωσης του δρόμου Χώρας – Εγγαρών στη Νάξο. Μπήκε η υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου προϋπολογισμού 420.360 ευρώ, περιλαμβάνει δε εργασίες αναβάθμισης και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 14 μηνών από την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο.  

Αναλυτικά, το δελτίο ενημέρωσης από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέρει: 

"Με εντατικό ρυθμό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει την υλοποίηση έργων για την βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου στο σύνολο των νησιών της μέσα από το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που έγινε ποτέ στο Νότιο Αιγαίο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση δρόμου Χώρας – Εγγαρών – Β΄φάση», στο νησί της Νάξου, ύψους 361.378,58 ευρώ (με ΦΠΑ). Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 420.360,00 ευρώ είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Κυκλάδων και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το έργο αφορά στη Βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Χώρας Νάξου – Εγγαρών νήσου Νάξου, με εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και σήμανσης, καθώς και τη κατασκευή τεχνικών έργων, καναλιού απορροής ομβρίων κλπ.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης της Περιφερειακής Αρχής να θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και αποσκοπούν στηβελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των χρηστών του δικτύου (οχημάτων και πεζών).

Ο ανάδοχος υποχρεούται να περαιώσει το σύνολο των εργασιών της εργολαβίας εντός 14 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Φορέας υλοποίησης και δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου". 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News