ΠΝΑΙ: Πρόστιμο 3000 ευρώ σε κατάστημα λιανικής που λειτουργούσε παρά την απαγόρευση

Πρόστιμα συνολικού ύψους 134.900 ευρώ επιβλήθηκαν σε 1.357 περιπτώσεις παράβασης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια των χθεσινών 57.986 ελέγχων, από τους οποίους οι 50.607 διενεργήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι 7 στις 10 περιπτώσεις (68,9%) αφορούσαν σε παραβάσεις περιορισμού κίνησης (μη αποστολή sms, αδικαιολόγητη μετακίνηση μετά τις 21:00 κ.λπ.), ενώ 29% σε μη χρήση μάσκας. Από τους χθεσινούς ελέγχους σε καταστήματα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) έδωσε στη δημοσιότητα τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραβάσεων:

Σε ένα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών για μη επίδειξη προγράμματος απολύμανσης.

Σε δύο Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ το καθένα, διότι παραβίασαν τους ειδικούς κανόνες λειτουργίας του κλάδου τους.

Σε ένα κατάστημα λιανικού εμπορίου, στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ διότι λειτουργούσε παρά την αναστολή λειτουργίας του κλάδου του.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους μεταξύ άλλων και σε μονάδες επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, όπου καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις κατά των προηγούμενη περίοδο επιδημιολογικού συναγερμού.

Μάσκες στο Νότιο Αιγαίο

Ποια είναι η εικόνα όσον αφορά μάσκες και sms στο Νότιο Αιγαίο; Περισσότεροι από 700 έλεγχοι διενεργήθηκαν για την τήρηση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης της πανδημίας, και βεβαιώθηκαν συνολικά 35 παραβάσεις, από τις οποίες οι 28  είναι για περιορισμό κίνησης και οι επτά για μη χρήση μάσκας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου διενεργήθηκαν 287 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας και 11 για περιορισμό κίνησης.

Στην Α΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκαν 171 έλεγχοι κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 6 άτομα να κινούνται άσκοπα, ενώ για μη χρήση μάσκας βρέθηκαν 3 άτομα.

Στις Κυκλάδες διενεργήθηκαν 258 έλεγχοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για περιορισμό κίνησης και δύο για μη χρήση μάσκας.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι παραβάτες κλήθηκαν να πληρώσουν το αντίστοιχο χρηματικό πρόστιμο των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News