ΠΝΑΙ: Ξεκινάμε το σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής έως το 2027

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (04/11) το μεσημέρι η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες της χώρας. Εκ μέρους του υπουργείου την τηλεδιάσκεψη συντόνισε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας ο οποίος ζήτησε να μάθει σε τι σημείο βρίσκεται η πορεία της νέας κοινοτικής αγροτικής πολιτικής και παρότρυνε τους αντιπεριφερειάρχες να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια για ολοκλήρωση των προγραμμάτων και απορρόφηση των εγκεκριμένων κοωδυλίων.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για την απαραίτητη προετοιμασία των Περιφερειών για τη νέα Αγροτική Πολιτική 2021-2027 με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώνουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Οκ. Μπαγινέτας ζήτησε να κατατεθούν απόψεις και στρατηγικές που θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν την ελληνική παραγωγή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου υπεύθυνος για τον πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης στην τοποθέτηση του επεσήμανε την ανάγκη αναγνώρισης της νησιωτικότητας και την ιδιαιτερότητα που υπάρχει σχετικά με το υψηλό κόσοτος παραγωγής, εξηγώντας πως η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών έχει ανεβάσει πολύ το ύψος παραγωγής στα νησιά.

Η επισήμανση αυτή έγινε δεκτή τόσο από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου όσο και από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη αντιπεριφερειάρχες. Ακολούθησαν κι άλλες τοποθετήσεις με τον κ. Μπαγινέτα να ανανεώνει το ραντεβού για νέα τηλεδιάσκεψη εντός δεκαημέρου, ζητώντας να έχουν έτοιμο, σχεδόν, πλάνο δράσης.


Δελτίο Ενημέρωσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News