Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ - Ζαννετίδης σε Γκούφα: "Σας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι"

ΠΝΑΙ – Ζαννετίδης σε Γκούφα: “Σας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι”

|

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη στον υποψήφιο με τη «Συμμαχία» των Μαχαιρίδη – Σπύρου – Γλυνού, Γιώργο Γκούφα – Ζαννετίδης ” Κύριε Γκούφα, συμπορεύεστε με αυτούς που τιμώρησαν τους αγρότες και ντρέπεστε να το πείτε” 

«Αλήθεια, με ποιο τρόπο η Περιφέρεια του κ. Χατζημάρκου στήριξε τον αγρότη και τον παραγωγό της Νάξου; Ας μας απαντήσει κάποιος…» Αυτή την ερώτηση έκανε πριν από δυο ημέρες ο Γιώργος Γκούφας, – υποψήφιος της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου με την παράταξη «Συμμαχία το Νότιο Αιγαίο» – θέτωντας ουσιαστικά την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του με σημείο αναφοράς τον πρωτογενή τομέα και με άρθρο όπου … χαρακτήρισε ως αλαζονική τη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κου Χατζημάρκου (σ.σ. για τον πρωτογενή τομέα) και τόνισε ότι «απ’ όπου περάσαμε εμείς που βρισκόμαστε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ του ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ αφήσαμε έργο… μικρό έστω αλλά έργο… Ματώσαμε, προσπαθήσαμε, καταφέραμε κάτι..  Εσείς;;;;»  

Ε και η απάντηση δεν άργησε να έρθει.. Από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο σε θέματα πρωτογενή τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ” Κύριε Γκούφα, συμπορεύεστε με αυτούς που τιμώρησαν τους αγρότες και ντρέπεστε να το πείτε”

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κου Ζαννετίδη αναφέρει: ”  Κύριε Γκούφα, Το δικό σας πλούσιο παρελθόν και της παράταξής σας το έκριναν οι νησιώτες τον Μάιο του 2014. Θα μας κρίνει και εμάς. Περιμένετε λίγο.

Κοιτάξτε τους νησιώτες μας και ειδικότερα τους Ναξιώτες, στο νησί απ’ όπου κατάγεσθε και πολιτεύεστε, ίσια στα μάτια και πείτε σε ποιον συνδυασμό ανήκετε, στον συνδυασμό Γιάννη Μαχαιρίδη – Μπενέτου Σπύρου, με βιτρίνα τον Μανώλη Γλυνό.

Πείτε τους ότι σας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η κυβέρνηση φορολόγησε τους αγρότες στο έπακρο, κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές, κατάργησε κάθε μέτρο νησιωτικής πολιτικής, αύξησε το κόστος παραγωγής, σε σημείο που να μην μπορούν πλέον οι παραγωγοί να συνεχίσουν.

Πείτε τους  το κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Φυσικά οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι έχουν να συγκρίνουν το δικό σας παρελθόν στον πρωτογενή τομέα. Που ό,τι έγινε στην Νάξο  το δημιούργησαν μόνοι τους οι ίδιοι οι παραγωγοί, που πιστοποίησαν μόνοι τους τα προϊόντα τους, που θαυμάζουμε τα δημιουργήματά τους.

Αλλά για να δούμε τι δημιουργήσατε  μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Σχεδόν όλα τα σφαγεία στις Κυκλάδες  κλειστά και με μεγάλα προβλήματα. Τα ελαιοτριβεία, επίσης, το φράγμα στο Τσικαλαριό χαμένο στα συρτάρια του Υπουργείου  και στην Σύρο. Τα μελισσοκομικά προβλήματα άλυτα. Οι σταβλικές εγκαινιάσεις χωρίς άδειες.

Σε όλα τα παραπάνω που δημιουργήσατε σας έκρινε ο λαός.  Δείτε και το σήμερα. Αν μπορείτε να το κοιτάξετε έστω λίγο αντικειμενικά.

Δεν θα κάνω φυσικά συγκρίσεις στις παραγωγές, στις οποίες αναφέρεστε με ποσότητες, δεν χρειάζεται γιατί δεν τις δημιουργήσατε εσείς.

Κύριε Γκούφα, τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις εκθέσεις στα περίπτερα  της Περιφέρειας, τους ρωτήσατε εκεί στην Νάξο και την Περιφερειακή σας Ενότητα; Τους ρωτήσατε αν ποτέ μας ζητήθηκε κάτι και δεν το πράξαμε;

Δεν σας είδαμε και εσάς, ως συνδικαλιστή αγρότη αφού είστε στο προεδρείο της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ να εκφράσετε μία διαμαρτυρία για το υψηλό κόστος παραγωγής  και για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αλλά κα την υπεροφορολόγηση των αγροτών.

Που ήσαστε όλα αυτά τα χρόνια κύριε Γκούφα, για  να έρχεστε τώρα προεκλογικά να αρθρώσετε «πολιτικό λόγο» κατηγορώντας και μηδενίζοντας τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Με όλους αυτούς που «τιμώρησαν» με αυτά τα μέτρα τους «πλούσιους» νησιώτες παραγωγούς, είστε μαζί, εσείς και η «συμμαχία» σας συμπορεύεστε  και δεν το παραδέχεστε, ντρέπεστε να το πείτε. Το κρύβετε από τους ηλιοκαμένους όπως αναφέρετε, νησιώτες. Το κρύβει και ο νέος σας αρχηγός. Δεν μας ξεγελάτε όμως. Σας  έχουν πάρει όλοι χαμπάρι”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα