ΠΟΕΣΕ - Γ. Παπαδόπουλος: " Η Εστίαση έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης μέσω ειδικού προγράμματος"

«… Η παράταση του lockdown μέχρι 7/12/2020 οδηγεί με βεβαιότητα τον Κλάδο στην επαναλειτουργία του λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με «άγνωστα» μέχρι στιγμής μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Η ανάγκη για ρευστότητα παραμένει παρά την όποια ενίσχυση της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής και θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί για τον Κλάδο ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσής του. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει το 30% του κύκλου εργασιών του μήνα αναφοράς του προηγούμενου έτους….»

Αυτό αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα στην επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.)  την περασμένη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη αντίστοιχα και στον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Γεωργιάδη και Παπαθανάση…

Επιστολή σχετικά με την δημιουργία ειδικού προγράμματος ενίσχυσης του Κλάδου της Εστίασης και των συναφών επαγγελμάτων και γίνεται γνωστή στις Κυκλάδες μέσω ανάρτησης από τον Γιάννη Παπαδόπουλου – Περιφερειάρχη της ΠΟΕΣΕ στο Νομό Κυκλάδων και καταλήγει με την προσδοκία «Το αίτημά μας είναι εύλογο, δίκαιο και αναγκαίο και αναλογικό για κάθε επιχείρηση για την επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων του Κλάδου και των εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.»

Αναλυτικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Βαγ. Παπαδόπουλου αναφέρει:

«Ο Κλάδος της Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων παραμένει ο πλέον πληττόμενος Κλάδος της οικονομίας από την πανδημία, παρά τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Το 2ο lockdown έρχεται να επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τα δυσμενή αποτελέσματα στον κύκλο εργασιών του Κλάδου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020. Και παρά τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της Κυβέρνησης η ρευστότητα παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για τον Κλάδο.

Ο 4οςκύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής (με επιδότηση του 50%) είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που ταχύτατα έδωσε και θα δώσει μια «ένεση» ρευστότητας σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων του Κλάδου.

Η παράταση του lockdown μέχρι 7/12/2020 οδηγεί με βεβαιότητα τον Κλάδο στην επαναλειτουργία του λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, με «άγνωστα» μέχρι στιγμής μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Η ανάγκη για ρευστότητα παραμένει παρά την όποια ενίσχυση της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής και θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί για τον Κλάδο ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσής του. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα καλύπτει το 30% του κύκλου εργασιών του μήνα αναφοράς του προηγούμενου έτους.

Το αίτημά μας είναι εύλογο, δίκαιο και αναγκαίο και αναλογικό για κάθε επιχείρηση για την επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων του Κλάδου και των εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News