Σαντορίνη - ΔΕΥΑΘ: Αγορά οικοπέδου, βήματα ανάπτυξης

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν..... Και στην ΔΕΥΑ του Δήμου Θήρας προχώρησαν πρόσφατα σε αγορά οικοπέδου στην περιοχή του "Εξω Γωνιά".. Ο λόγος; Μα η επικείμενη αναβάθμιση της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στο Καμάρι... Κίνηση που θα λειτουργήσει ευεργετικά και για τους αγρότες της Σαντορίνης... Το πιο εντυπωσιακό; Εχουμε ήδη διασφαλιστεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου....

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από τον ΔΕΥΑ Δήμου Θήρας

"Σε μια σημαντική αγορά ακινήτου προχώρησε η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας για την ανάπτυξη του Βιολογικού Καθαρισμού στην Περιοχή του Καμαρίου. Τη Δευτέρα 15/02/2021 ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. κ. Μανόλης Ορφανός υπέγραψε τα συμβόλαια αγοράς οικοπέδου 4.670 τ.μ., που βρίσκεται στην περιοχή «Έξω Γωνιά» πλησίον του ΒΙΟ.ΚΑ.. 

Το συγκεκριμένο οικόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για την Επέκταση, την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων του Καμαρίου, με σκοπό να διπλασιαστεί η δυναμικότητα της υφιστάμενης μονάδας. Μάλιστα η Υπηρεσία έχει διασφαλίσει ήδη όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και με την αγορά του ακινήτου ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του Μ.Ε.Λ. Καμαρίου.

Η δαπάνη της αγοράς οικοπέδου, ύψους 154.000 ευρώ, προέρχεται από τη χρηματοδότηση προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.)".
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News