Σαντορίνη: Fraport «να αποκτήσει το νησί το αεροδρόμιο που του αξίζει»

“Στόχος μας είναι η ταξιδιωτική εμπειρία κάθε ανθρώπου που επισκέπτεται το νησί να είναι αντάξια της ομορφιάς του συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα θετική εικόνα του προς όλο τον κόσμο. Το αεροδρόμιο Σαντορίνης θα αποτελέσει σε λίγα χρόνια άλλο ένα βασικό στοιχείο της παγκόσμιας φήμης του νησιού”. Ποιος έκανε αυτή τη δήλωση; Μα ποιος άλλος από τον Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, στη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Σαντορίνης, η οποία στο Μπελλώνειο, το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης (12/10) παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενδιαφερόμενων φορέων του νησιού.

Η κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, η επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού και η αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών είναι οι αλλαγές που σχεδιάζει η εταιρεία εντός των επόμενων ετών. Συνολικά, θα πραγματοποιηθεί αύξηση 235% στη συνολική έκταση του αεροσταθμού, η οποία θα ανέρχεται στα 15.640 m2 με την αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος και την ανέγερση νέου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 112% αύξηση των σταθμών Check-in, 100% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 20% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 250% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επενδύσεις θα είναι της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ με σημείο αναφοράς το νέο αεροσταθμό ενώ ουσιαστικά μιλάμε για ανασχεδιασμό με σταδιακή κατεδάφιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων… Και βέβαια οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με σεβασμό στην εικόνα του νησιού χωρίς να προβούν σε κινήσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς όσον αφορά την αισθητική του χώρου. Οι εργασίες πάντως θα γίνουν τη χειμερινή περίοδο χωρίς να υπάρχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα όπως με το αεροδρόμιο της Μυκόνου…

Όπως εξήγησε ο κ. Zinell, έχουν ήδη υλοποιηθεί σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του αεροδρομίου και καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι επιβάτες να βελτιώνονται συνεχώς, έχοντας ως συμμάχους τους τοπικούς φορείς. “ Οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο νησί είναι τεράστιες. Συνεπώς, οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να εκσυγχρονίσουμε τις υπάρχουσες, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των επιβατών. Μαζί, θα δουλέψουμε σκληρά, με σχέδιο και στρατηγική, ώστε η Σαντορίνη να αποκτήσει το αεροδρόμιο που της αξίζει” κατέληξε στη σύντομη ομιλία του.

Αναφορά έγινε όπως αναφέρει η ιστοσελίδα santonews.gr) και στο θέμα της παραμονής ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης με τον κ Zinell να τονίζει ότι «Δε νομίζω πως κάποιος που έχει τη δυνατότητα να έχει δικό του αεροσκάφος, θα έχει πρόβλημα με το κόστος μετακίνησης στο Ελευθέριος Βενιζέλος”, δίνοντας το στίγμα, πως ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις εμπορικές μαζικές πτήσεις. Ζήτημα επίσης, προκύπτει με τους χώρους στάθμευσης οχημάτων, καθώς ειπώθηκε σε όλους τους τόνους, πως η δυναμικότητα της υφιστάμενης έκτασης είναι πεπερασμένη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεώσεων, προκειμένου να γίνεται συνετή χρήση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News