Σαντορίνη - Santo Wines: Εκτακτη οικονομική ενίσχυση με 72,5 ευρώ ανά στρέμμα αμπελώνα

Σαντορίνη

Από καλύτερη θέση θα αντιμετωπίσουν πλέον τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου οι αμπελουργοί της Σαντορίνης , καθώς χθες πιστώθηκεστους λογαριασμούς τους το ποσόν της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, που ανέρχεται σε 72,5 ευρώ ανά στρέμμα αμπελώνα.

Συνολικά, η οικονομική ενίσχυση είναι 26.298.105 ευρώ για όλα τα νησιά.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Santo Wines Μάρκος Καφούρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτατη υλοποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία εδράζεται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της «νησιωτικότητας», σημειώνοντας ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δίνει "ανάσα" στους αγρότες σε μια δύσκολη συγκυρία.

Η Πολιτεία, σημείωσε ακόμη ο κ. Καφούρος, πρέπει πάντοτε, όπως στην παρούσα περίπτωση, να αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα προβλήματα των δοκιμαζόμενων κοινωνικών κατηγοριών και ευχαρίστησε, εκ μέρους των μελών της Santo Wines, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Επανέλαβε, τέλος, ότι η Santo Wines, που είχε θέσει μετ' επιτάσεως το θέμα της έκτακτης στήριξης των αμπελουργών, παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην υπεράσπιση των αγροτικών και κοινωνικών συμφερόντων.

­

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News