Σαντορίνη - Santo Wines: Ικανοποίηση για την άμεση αποζημίωση παραγωγών μέσω ΕΛΓΑ

Santo Wines

Η  ταχεία, καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Σαντορίνης για τις καταστροφές που υπέστησαν στον καύσωνα του Αυγούστου,  αναδεικνύει για άλλη μια φορά τον αναντικατάστατο ρόλο των  συνεταιρισμών στην προστασία του αγροτικού εισοδήματος  και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 

Εν προκειμένω, η ταχύτατη κινητοποίηση της Santo Wines (Ενωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων) ,παρά τις τότε δύσκολες συνθήκες καθώς ο καύσωνας συνέπεσε με τον τρύγο στο νησί,  ευαισθητοποίησε τις αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αμέσως οι εκτιμήσεις των ζημιών και ήδη τις μέρες αυτές δόθηκαν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, συνολικού ύψους 765.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Santo Wines Μάρκος  Καφούρος  επισήμανε ως  ιδιαίτερα σημαντική την  άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ στη θεσμική παρέμβαση της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και τη  γρήγορη διεκπεραίωση της εκκρεμότητας. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Έλληνες αμπελουργοί και οι αγρότες γενικότερα έχουν ανάγκη από υπηρεσίες που λειτουργούν αποτελεσματικά, χωρίς γραφειοκρατική χρονοτριβή και στέκονται σταθερά δίπλα τους. Και τούτο διότι  οι αγρότες είναι οι  πλέον ευάλωτοι επαγγελματίες,  με το εισόδημά τους να συναρτάται με πολλούς κινδύνους, φυσικούς και μη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News