Σίκινος: Επαναλειτουργία πρατηρίου καυσίμων

Μπορεί για ορισμένους ή και για πολλούς να είναι αυτονόητο και να μην περνάει ούτε στα ψιλά, όμως για κάποιους άλλους είναι τόσο σημαντικό γεγονός που χαρακτηρίζεται και ως «έργο πνοής» που ανακοινώνεται με συγκίνηση… Βέβαια, όταν μιλάμε για νησί των Δυτικών Κυκλάδων, όλα είναι διαφορετικά. Και έτσι δεν μας προκάλεσε εντύπωση η σημερινή ανάρτηση το7 Δημάρχου Σικίνου στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου μιλάει για την επαναλειτουργία (υπό άλλη διεύθυνση) πρατηρίου καυσίμων στο νησί… Ο Βασίλης Μαράκης μας προσφέρει φωτογραφίες και μας ενημερώνει ότι το πρατήριο στο νησί ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του και το πιο σημαντικό, προσφέρει ακόμη και πετρέλαιο θέρμανσης στους κατοίκους… Αυτά για όσους πιστεύουν ότι η νησιωτικότητα είναι μία θεωρητική έννοια και τίποτα περισσότερο… 

Ας δούμε αναλυτικά την ανάρτηση:  

«Φίλες και φίλοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι για ένα ακόμα σοβαρό θέμα του νησιού μας βρήκαμε τη λύση.

Ένα θέμα βέβαια που δεν εμπίπτει άμμεσα στις αρμοδιότητες του δήμου αλλά εφόσον αφορά την ποιότητα ζωής και την εξυπηρέτηση των δημοτών αυτόματα γίνεται και θέμα δήμου. Έτσι λοιπόν με συγκίνηση σας ενημερώνουμε ότι το πρατήριο ΕΚΟ το οποίο ήταν κλειστό εδώ και μήνες μετά από πολλές προσπάθειες, ανοίγει ξάνα.

Επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση (νέος ιδιώτης) παρέχοντας και πετρέλαιο θέρμανσης που τόσο είχε λείψει από τους κατοίκους.

Δεν ήταν δυνατόν τη στιγμή που το νησί αναπτύσσεται και εξελίσσεται με τις εργασίες να ενδέχεται ή μία την άλλη (π.χ. εργασίες αποκατάστασης Επισκοπής, πλακοστρώσεις, τσιμεντόστρωση δρόμου στην Αλοπρόνοια, προετοιμασίες για ασφαλτόστρωση μοναστηριού, ετοιμασίες για νέα μονάδα αφαλάτωσης) να μην βρίσκαμε λύση με οποιοδήποτε τρόπο για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

Με τιμή,

ο Δήμαρχος Σικίνου

Βασίλης Μαράκης»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News