Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣήμερα η αύριο ή προσφυγή...

Σήμερα η αύριο ή προσφυγή…

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ετοιμάζει την αντεπίθεσή της με άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ 

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί η προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στη Ρόδο.

Την υπόθεση θα αναλάβει το γραφείο του γνωστού δικηγόρου της Αθήνας Αλέξανδρου Λυκουρέζου, σε συνεργασία με το γραφείο Ζέππος-Γιαννόπουλος επίσης της Αθήνας που είχε αναλάβει την υπόθεση του ΔΗΦΟΔΩ για λογαριασμό του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η προσφυγή θα κατατεθεί υποστηρικτικά στην προσφυγή που ήδη έχει κατατεθεί από τον κ. Λυκουρέζο για λογαριασμό επιχειρηματία από τη Μύκονο, για τους συντελεστές ΦΠΑ.
Όπως επισημαίνεται νομικά μπορεί να «σταθεί» μία τέτοια κίνηση καθώς θα λειτουργήσει επικουρικά στην κατατεθείσα προσφυγή που έχει το ίδιο αντικείμενο.
Το θέμα εξετάστηκε σε συνάντηση που συγκάλεσε νωρίς το πρωί της Κυριακής ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, και στην οποία παραβρέθηκε και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Παρόντες ήταν επίσης ο  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Μπόνης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιώργος Αντώνογλου. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο συντονισμός των κινήσεων που πρέπει να γίνουν από πλευράς των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και των δικηγορικών γραφείων που θα αναλάβουν την υπόθεση της προσφυγής.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα με επισκέψεις στα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, των μερών που θα καταθέσουν την προσφυγή. Σημειώνεται ότι παρά τις ανησυχίες που υπήρξαν ότι μπορεί να προκληθεί βλάβη και στα υπόλοιπα νησιά στα οποία ακόμα ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ, από την κατάθεση της προσφυγής, τελικά δόθηκε το πράσινο φώς.
Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε η απόφαση που πάρθηκε για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά της περιφέρειας δεν είναι σύννομη, ενώ ακόμα και για τα υπόλοιπα στα οποία ακόμα ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές το καθεστώς έχει στην πράξη καταργηθεί. Κι αυτό γιατί όπως επισημάνθηκε, τα μικρά νησιά δορυφόροι όπως είναι, η Σύμη, η Χάλκη, το Καστελλόριζο, η Τήλος κλπ. έχουν άμεση επιβάρυνση από την κατάργηση του καθεστώτος αφού εξαρτώνται οικονομικά από τη Ρόδο. Για κάθε αγορά τους οι κάτοικοι επισκέπτονται το νησί μας και λόγω της περιορισμένης ή της μηδενικής εμπορικής δραστηριότητας εφοδιάζονται από τη Ρόδο τα είδη ρουχισμού, υπόδησης, σπιτιού, ακόμα και τα σχολικά.

Τήνος 

Στην Τήνο μετέβη χθες Τρίτη (13/10) ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Κυκλάδων και Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ.κ. Γιώργο Λεονταρίτη και Φιλήμονα Ζαννετίδη προκειμένου να προεδρεύσει σε έκτακτη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο νησί με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., μετά την απόφαση για προσφυγή στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας κατά της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου, τα οποία είχαν και τη σχετική πρωτοβουλία, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Γιαγιάς και ο Δήμαρχος του νησιού κ. Σίμος Ορφανός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επαγγελματικών Συλλόγων, των παραγωγικών τάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Τήνου.
Η πρωτοβουλία των φορέων της Τήνου έχει την ιδιαίτερη σημασία διότι γίνεται σε νησί που δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία αυτών όπου έχουν καταργηθεί οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. Την διάσταση αυτή ανέδειξε με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Στον αγώνα που δίνουμε για να αποκτήσει επιτέλους νόημα και περιεχόμενο ο όρος «νησιωτικότητα», η Τήνος δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Με την στάση των παραγωγικών της φορέων, συμβάλει εμπράκτως στο χτίσιμο νησιωτικής συνείδησης, η οποία συνιστά πρωταρχική και απαραίτητη προϋπόθεση, για την διαμόρφωση ενός συμπαγούς και ισχυρού νησιωτικού μετώπου, με στόχο την διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες”.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Ροδιακή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη