Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣήμερα, η λοταρία για τις αποδείξεις

Σήμερα, η λοταρία για τις αποδείξεις

|

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και σήμερα (24/12) θα πραγματοποιηθεί η λοταρία του Υπουργείου Οικονομικών για τα 10 εκατομμύρια ευρώ με κερδισμένους 10.000 τυχερούς -Πώς θα γίνει η κλήρωση

Κομμένη αναπνοή και … έτοιμοι. Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι λαχνοί που έχει συγκεντρώσει κάθε φορολογούμενος για τη σούπερ αποψινή κλήρωση το βράδυ της Κυριακής (24/12), όπου 10.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Και ουσιαστικά θα έχουμε την διεξαγωγή δέκα κληρώσεων από 1.000 τυχερούς, για τους μήνες από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς και για τις συναλλαγές του Νοεμβρίου. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.
Χθες το απόγευμα ξεκίνησαν να «φορτώνονται» στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ οι λαχνοί που έχει συγκεντρώσει ο κάθε φορολογούμενος για τη σημερινή κλήρωση. 
Οι φορολογούμενοι, εισάγοντας τους κωδικούς τους στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, https://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi, θα πληροφορηθούν την αξία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν με πλαστικό χρήμα κατά τους προηγούμενους μήνες, το πλήθος των λαχνών που έχουν συγκεντρώσει, καθώς και τους αριθμούς με τους οποίους θα λάβουν μέρος στην κλήρωση.

Πώς θα γίνει η κλήρωση
Συνολικά θα μοιραστούν 10 εκατ. Ευρώ σε 10.000 τυχερούς. Οπως έχει ανακοινωθεί θα γίνουν 10 ξεχωριστές κληρώσεις, σε κάθε μία εκ των οποίων θα βγαίνουν 1.000 τυχεροί που θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Η λοταρία θα γίνει με βάση τις δαπάνες των φορολογουμένων με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών πληρωμών για αγορές που έκαναν τους εξής μήνες: Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Οι συναλλαγές του Οκτωβρίου είχαν αποτελέσει τη βάση για την πρώτη λοταρία που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Ουσιαστικά η μεγάλη λοταρία γίνεται τώρα, καθώς καθυστέρησε σχεδόν ένα χρόνο η εφαρμογή του μέτρου, δεν ήταν έτοιμα τα σχετικά συστήματα και έτσι αποφασίστηκε το αδιάθετο ποσό να κληρωθεί σήμερα στις ουσιαστικά 9 έξτρα κληρώσεις που θα γίνουν (αυτή για τις αποδείξεις από τις αγορές του Νοεμβρίου θα γινόταν έτσι και αλλιώς). Η κλήρωση για τις αποδείξεις από τις αγορές που έγιναν με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα το Δεκέμβριο θα γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου του 2018 πλέον, όπως προβλέπει και η σχετική απόφαση. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να καταθέσει το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ στους λογαριασμούς των 10.000 τυχερών στις 29 Δεκεμβρίου.

Πού θα εμφανιστούν οι τυχεροί λαχνοί
Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς σας περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα ενημερωθείτε μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet.
Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:
-Μέχρι 100 ευρώ: 1 λαχνός ανά 1 ευρώ
-Από 101 ως 500 ευρώ: 1 λαχνός ανά 2 ευρώ
-Από 501 ως 1.000 ευρώ: 1 λαχνός ανά 3 ευρώ
-Άνω των 1.001 ευρώ: 1 λαχνός ανά 4 ευρώ

Αναλυτικό παράδειγμα
Για παράδειγμα για συνολικό άθροισμα συναλλαγών 300 ευρώ, αντιστοιχούν 200 λαχνοί. Οι 100 προκύπτουν από τα πρώτα 100 ευρώ και οι επόμενοι 100 από τα υπόλοιπα 200 ευρώ.
Έτσι θα αυξήσετε τις πιθανότητες για να κερδίσετε
Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές ή μέσω web banking.
Από το σύστημα που έχει υιοθετήσει η ΑΑΔΕ υπάρχει ένας και μόνο τρόπος για να αυξήσει κάποιος τις πιθανότητές του να κερδίσει: Να κάνει όλες τις αγορές του με «πλαστικό» χρήμα. Να χρησιμοποιεί, δηλαδή, τις κάρτες του όσο πιο συχνά μπορεί, ακόμη και σε πολύ μικρές αγορές.

Πώς θα μάθετε εάν έχετε κερδίσει τα χρήματα
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τους λαχνούς που συγκέντρωσαν μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, και συγκεκριμένα στο aade.gr. Στην περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet.
Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος. Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες