Sky Express: Με δύο ημερήσιες πτήσεις από την 1η Ιουνίου το Νάξος - Αθήνα

Οι  αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται για τη νέα τουριστική χρονιά… Και όπως είναι λογικό, η μία μετά την άλλη παρουσιάζει τα νέα δεδομένα. Η Sky Express σε σύντομο χρονικό διάστημα, πήρε ένα σημαντικό μερίδιο της εσωτερικής αγοράς και από πέρυσι καλύπτει και τη γραμμή Νάξου – Αθήνας. Με βάση το χειμερινό πρόγραμμα έχει τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα ήτοι Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή (ώρα αναχώρησης από Νάξο στις 8.50 για Δευτέρα – Τετάρτη και 16.20 για Παρασκευή – Κυριακή) πρόγραμμα που θα διατηρηθεί έως τις 31 Μαϊου…  Και από την 1η Ιουνίου και έως τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε δύο πτήσεις την ημέρα… Όχι κι άσχημα ε; Και επειδή υπάρχουν και υποσχέσεις, περιμένουμε να δούμε εάν όντως θα πραγματοποιηθεί η υπόσχεση που είχε δοθεί πριν από εβδομάδες για σύνδεση με Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο με απευθείας πτήσεις και όχι με διασύνδεση όπως είναι αυτή τη στιγμή… 

Όμως, έχουμε και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο νέος εμπορικός διευθυντής της Sky Express, Γιάννης Λιδάκης, στην εφημερίδα Airnews (και δη στην Βάσια Μπάκα) όπου αποκάλυψε τα νέα σχέδια και τις καινούριες συνεργασίες της αεροπορικής εταιρείας, αλλά και την ιδιαίτερη στήριξη που παρέχει με τις υπηρεσίες της στις τοπικές κοινωνίες.

– Με δεδομένη τη διείσδυση νέων αερομεταφορέων στην ελληνική αγορά και την αύξηση των πτήσεων πολλών αεροπορικών εταιρειών από και προς την Ελλάδα, υπάρχουν στο πλάνο της Sky Express νέες συνεργασίες και πώς κρίνετε τις ήδη υπάρχουσες, όπως για παράδειγμα με τη Germania;
Η συνεργασία μας τόσο με τη Germania για πτήσεις από και προς Βρέμη και Νυρεμβέργη, αλλά και με την BlueAir για πτήσεις από και προς Λάρνακα, επεκτείνουν ακόμα περισσότερο το δίκτυο μας και δίνουν περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών που εξυπηρετούμε. Οι συνεργασίες αυτές, που πήγαν πολύ καλά το καλοκαίρι, μέσα στο 2018 θα εμπλουτιστούν με ακόμα περισσότερους προορισμούς και δρομολόγια. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ενώνουμε δημοφιλείς προορισμούς με τα ελληνικά νησιά, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση προς αυτά, αλλά ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στους επιβάτες μας να επιλέξουν και προορισμούς εκτός Ελλάδας.
Πολύ σύντομα αναμένουμε να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και νέες συνεργασίες που θα συμβάλλουν ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

– Ποια είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τα πεπραγμένα της Sky Express το 2017 και ποια η αναπτυξιακή στρατηγική, οι στόχοι και ίσως τα νέα δρομολόγια έως και το καλοκαίρι του 2018; 
Το 2017 είναι μία ακόμα χρονιά ορόσημο για τη Sky Express. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε τον στόλο μας και να αυξάνουμε τους προορισμούς τους οποίους εξυπηρετούμε, φτάνοντας ήδη τους 30. Ηδη, από την 1η Νοεμβρίου έχουμε αρχίσει τις τακτικές πτήσεις για τα δρομολόγια Αθήνα – Κέρκυρα και Αθήνα – Κως, γνωρίζοντας πολύ μεγάλη αποδοχή από το επιβατικό κοινό. Διαρκώς, δεχόμαστε πάρα πολλά αιτήματα και από άλλους προορισμούς που επιθυμούν την έλευση της Sky Express. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού, καθώς αποτελεί μοχλό για καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερες επιλογές και ωφελημένο τον επιβάτη, ο οποίος για τη Sky Express είναι πάντα στο επίκεντρο. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, γι’ αυτό και εξετάζουμε προσεκτικά και με σταθερά βήματα την εξυπηρέτηση ακόμα περισσότερων δρομολογίων.
Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε το δίκτυο των πωλήσεων και την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης, προκειμένου η Sky Express να είναι διαθέσιμη για κρατήσεις παντού. Βραβευτήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ως η «Ταχύτερα Αναπτυσσόμενη Αεροπορική Εταιρεία» και αυτό αποτελεί ακόμα μια αναγνώριση των προσπαθειών μας αλλά και της αποτελεσματικότητας αυτών.

– Θεωρείτε πως ο εμπλουτισμός των δρομολογίων της Sky Express συνέβαλε στην εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά δρομολόγια το πρώτο οκτάμηνο του 2017 και πώς κρίνετε το μέλλον του τουρισμού στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα;
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας, είμαστε δίπλα στους επιβάτες μας καθώς και στις τοπικές κοινωνίες, ακούγοντας τα αιτήματά τους και με σκοπό να είμαστε η δική τους αεροπορική εταιρεία η οποία συμμετέχει ενεργά και με κοινωνική ευαισθησία στον τόπο τους. Πράγματι, όχι μόνο τα σχόλια αλλά και τα αποτελέσματα σε πολλούς από τους προορισμούς που επιχειρούμε αποδεικνύουν ότι με τη συμμετοχή μας αυξάνεται η αεροπορική κίνηση, καθώς επίσης δίνεται η δυνατότητα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.
Ολα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός και τα επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να επιτυγχάνεται σιγά σιγά και ο στόχος επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Αυτό θα έχει πάρα πολύ θετικές συνέπειες σε όλους τους τομείς του τουρισμού. Ενα σημαντικό μέρος του θερινού προγράμματος πτήσεων μας έχει ήδη αναρτηθεί στο www.skyexpress.gr και σας περιμένουμε σε μία από τις επόμενες πτήσεις μας!»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News