SuperRunner και HighSpeed: η ώρα των ταχύπλοων

Έχουμε πει… η φετινή χρονιά θα είναι η πιο εντυπωσιακή και προκλητική των τελευταίων ετών όσον αφορά την ακτοπλοΐα. Ποτέ άλλοτε δεν έχουμε τέτοια δύναμη… ισχύος στις Κυκλάδες και το κυριότερο επιλογές διαφορετικών τύπων πλοίων και εταιρειών. Καλή η δεκαετία του 90 αλλά ελέω Αγούδημου και Βεντούρη τα πλοία έμοιαζαν περισσότερο με …βάρκες για τα σημερινά δεδομένα. Πλέον η ατμόσφαιρα φέρνει κάτι από … Φόρμουλα 1 από τη στιγμή που οι ταχύτητες και η πολυτέλεια που διακρίνει τα πλοία μοιάζει να είναι εξωπραγματική…

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τη δρομολόγηση πλοίων όπως το «Νήσος Σάμος» που έκλεψε τη παράσταση λόγω … όγκου, όμως αλήθεια τι θα πούμε την Μεγάλη Πέμπτη (13/04) όταν δούμε στο λιμάνι της Νάξου το πανέμορφο και πλήρως ανακαινισμένο «SuperRunner»? Αποτελεί το τελευταίο απόκτημα της GoldenStarFerries των αδελφών Στεφάνου και το παράδοξο είναι ότι σε πρώτη φάση δεν θα ασχοληθεί με την …Άνδρο. Αντίθετα, σε καθημερινή βάση θα έχεις ως αφετηρία την Ραφήνα και θα επισκέπτεται (θα μπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνολικά μετά τις 23 Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου) τα λιμάνια της Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Ίου και Σαντορίνης.. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε δεξαμενή του Περάματος (εξού και η εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο) για τους τελευταίους ελέγχους και μόλις ολοκληρωθούν και τα πιο απαιτητικά test, θα ξανοιχθεί στο Αιγαίο, μπαίνοντας δυναμικά στον σκληρό καλοκαιρινό ανταγωνισμό των Κυκλάδων.

Το πολυτελές ταχύπλοο έχει ολοκληρώσει την εμφάνιση του, που είναι μοντέρνα, χαρούμενη με δυνατούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή όσο και οι ανέσεις του: Διαθέτει μέγιστη υπηρεσιακή ταχύτητα 38 κόμβους. Κάτι που σημαίνει ότι θα καλύπτει την απόσταση Νάξος – Ραφήνα σε 2 ώρες και 40 λεπτά κάθε Παρασκευή (!!!) Ικανότητα μεταφοράς επιβατών: 809 (όλοι σε αεροπορικού τύπου καθίσματα) οπότε έχουμε άμεση εξυπηρέτηση με τα διεθνή αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης. Ικανότητα μεταφοράς οχημάτων: 180. Stabilizers. Πλήρη κλιματισμό. Καμπίνα ΑΜΕΑ. Κατάστημα. Καφετέρια GOLDEN CAFÉ. Χώρους μη καπνιστών. Ανελκυστήρα. Internet Wifi σε όλους τους χώρους του πλοίου. Δορυφορική Τηλεόραση.

Και η Hellenic

Όμως εκτός από την Golden Star Ferries έχουμε και την Hellenic που μπαίνει δυναμικά στις Κυκλάδες. Μετά το «Νήσος Σάμος» έριξε στο …νερό και τα ταχύπλοα της.. Χθες, είχαμε το πρώτο δρομολόγιο του Highspeed 7 αλλά και του Highspeed 4. To Highspeed 7 εκτελεί τη διαδρομή Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος – Πάρος – Μύκονος και επιστροφή. Έως 15/5/2017 το δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή. Από 16/5/2017 έως 4/10/2017 το ίδιο δρομολόγιο θα εκτελείται καθημερινά με μοναδική διαφοροποίηση την Κυριακή οπότε θα εκτελείται μόνο το σκέλος Ηράκλειο-Σαντορίνη-Ηράκλειο.
Από την άλλη, το Highseed 4 εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος – Ίος – Σαντορίνη και επιστροφή, για την περίοδο του Πάσχα, από 7/4/2017 έως 19/4/2017. Μετά θα δούμε τις αλλαγές ..

Και τέλος να σημειώσουμε ότι χθες βρέθηκε και στην αφετηρία το Speedrunner III το οποίο αναλαμβάνει να καλύπτει σε ημερήσια βάση το δρομολόγιο Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος - Μήλος.

Για πλήρη ενημέρωση δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στις ιστοσελίδες των ακτοπλοϊκών εταιρειών (www.hellenicseaways.gr), (www.goldenstarferries.gr) και (www.aegeanspeedlines.gr)

Και στην Νάξο μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours (www.naxostours.net)