Σύμη: λουκέτα σε γνωστό εστιατόριο και bar

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Σύμης, το οποίο αποτελεί στέκι όλων των celebrities που επισκέπτονται το νησί, σφράγισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το σαββατοκύριακο διότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικού ύψους 2.600 ευρώ!

Το πρόστιμο ήταν τσουχτερό κι έτσι το γνωστό εστιατόριο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της χώρας, χθες και σήμερα θα παραμείνει κλειστό, λόγω φορολογικών παραβάσεων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Λουκέτο όμως, για δύο ημέρες, μπήκε και σε ένα γνωστό μπαρ της Σύμης, όπου έπειτα από έλεγχο, επίσης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις που ξεπερνούσαν συνολικά το ποσό των 500 ευρώ.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι της της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε επιχειρήσεις και καταστήματα θα συνεχιστούν καθ΄ολη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Τα κλιμάκια των ελεγκτών πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στα Δωδεκάνησα και ενίοτε βγάζουν… λαβράκια, ωστόσο για τον φόβο των Ιουδαίων πολλοί από τους καθ΄έξιν παραβάτες έχουν συνετιστεί.

Ειδικά στο νησί της Ρόδου, οι έλεγχοι είναι σχεδόν καθημερινοί και αφού μπήκαν λουκέτα για παραδειγματισμό στην αρχή της σεζόν, λίγοι και τολμηροί είναι εκείνοι που διακινδυνεύουν πλέον να μην εκδώσουν την νόμιμη απόδειξη, με τους ελεγκτές να δείχνουν ότι δεν αστειεύονται.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία που τέθηκε σε εφαρμογή φέτος, εφόσον κατά τον ίδιο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διαπιστώνεται η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση περισσοτέρων από 10 παραστατικών πώλησης ή εφόσον διαπιστώνεται ότι η αξία των παραστατικών πώλησης τα οποία δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ανεξαρτήτως του πλήθους τους, αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος. Εάν εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους διαπιστωθεί εκ νέου από μερικό επιτόπιο έλεγχο στην ίδια ή σε άλλη επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ότι δεν εκδόθηκαν ή εκδόθηκαν ανακριβώς τουλάχιστον 3 παραστατικά πώλησης, ανεξαρτήτως αξίας, τότε η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 96 ώρες, δηλαδή για 4 μέρες.

Σε κάθε επόμενη διαπίστωση από επιτόπιο μερικό φορολογικό έλεγχο στον ίδιο επιχειρηματία ή ελεύθερο επαγγελματία εντός δύο φορολογικών ετών από τους προηγούμενους ελέγχους η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος αναστέλλεται αμελλητί για 10 μέρες.

Με πληροφορίες από τη τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική» 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News