Σύρος: Αναβάθμιση Αεροδρομίου και χρηματοδότηση ύψους 1,6 εκατ ευρώ

Χαμόγελα στην Σύρο... Κι αυτό γιατί έγινε γνωστό ότι υπογράφηκε από την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής Ευγενία Φωτονιάτα, η ένταξη του έργου «Αναβάθμιση Κρατικού Αερολιμένα Σύρου» στο ΕΠ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με δικαιούχο τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίου. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 1.678.727€ και περιλαμβάνει:

α) Μικρή επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών προς Νότο κατά 20μ. με διαγράμμιση και φωτοσήμανση, ανακατασκευή του νότιου και βόρειου άκρου του διαδρόμου κατά 10μ, διαμόρφωση ακραίων ζωνών ασφαλείας μετά τα δύο άκρα του διαδρόμου σε μήκος 60μ και πλάτος 45μ. με οδόστρωμα πλήρους αντοχής, διαμόρφωση επιφανείας cleanway, ελεύθερης εμποδίων σε πλάτος 75 μ από τον άξονα του διαδρόμου προς το ανατολικό του άκρο και μέχρι το όριο του αεροδρομίου, βελτίωση του αποστραγγιστικού συστήματος του αεροδρομίου, αποψίλωση - ισοπέδωση των πλευρικών ζωνών ασφαλείας του διαδρόμου

β) Άρση εμποδίων (αποκοπή λόφου Νεράιδα), ώστε να μην αποτελεί εμπόδιο στις προσεγγίσεις τω αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Σύρου, βελτίωση της οδικής προσπέλασης προς την κορυφή του λόφου από τον παρακείμενο επαρχιακό δρόμο «Κάτω Μάνα – Μέγα Γιαλός» για την προσέγγιση των οχημάτων του εργοταξίου και κατασκευή μεταλλικής περίφραξης τύπου Β ύψους 1,62Μ, της έκτασης αποκοπής του λόφου.

Οπότε; Περιμένουμε τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες... 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα koinignomi.gr