Σύρος - Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επίσκεψη από τον Γερμανό Πρέσβη

Μετά το Δημαρχείο και τη Δημοτική Αρχή, σειρά είχε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.. Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2020 στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σύρο και των συναντήσεών του με φορείς του νησιού, συνοδευόμενος από τον Πρόξενο της Γερμανίας στη Σύρο κ. Νικόλαο Γάσπαρη, το Επιμελητήριο ... Και εκεί τους οποίους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος παρουσίασε τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τους βασικούς άξονες των υπηρεσιών και των δράσεών του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αναπτυξιακά έργα που αναλαμβάνει και υλοποιεί το Επιμελητήριο προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση εξειδικευμένων τεχνιτών και εργατών και τη σημασία της για την εξέλιξη και ανταγωνιστικότητά τους. Επίσης έγινε αναφορά στις εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις δυνατότητες που προσφέρονται στις Κυκλάδες στον τομέα αυτό.

Ο γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, τα μέλη της Διοίκησης και τα στελέχη του Επιμελητηρίου για την εποικοδομητική συζήτηση και εξέφρασε την πεποίθηση για περεταίρω συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News