Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣύρος: Ικανοποίηση από την απόφαση για έγκριση λειτουργίας Open Mall

Σύρος: Ικανοποίηση από την απόφαση για έγκριση λειτουργίας Open Mall

|

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1,3 εκατ. ευρώ για τη κατασκευή και λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) στην Ερμούπολη της Σύρου  

Άκρως θετικές εξελίξεις καταγράφονται για την Ερμούπολη της Σύρου, μετά από την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης, να γνωστοποιήσει τον πίνακα με τις εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις (56 πανελλαδικά ύψους 90 εκατ. ευρώ, στο Νότιο Αιγαίο και σε Κω, Ρόδος) για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου πανελλαδικά, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να κατοχυρώνει ποσό ύψους 1.340.940,19 ευρώ, προκειμένου να αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο του. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, στο πλαίσιο της συνέχισης της συμπόρευσης των δύο πλευρών, οι οποίες κατάφεραν και διεκδίκησαν τελικά εγκαίρως, ένα μεγάλο ποσό, που θα προωθηθεί στη βελτίωση των εμπορικών οδών της πόλης και κυρίως σε πεζόδρομους.

Το ύψος της χρηματοδότησης θα προκαλέσει επί της ουσίας παρεμβάσεις ανάπλασης σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους του εμπορικού κέντρου της Ερμούπολης και σημαντική βελτίωση των όψεων των εμπορικών καταστημάτων, ώστε ο επισκέπτης και ο πεζός κατά τη διάρκεια του περιπάτου του, να εισπράττει την εντύπωση πως βρίσκεται σε ένα ανοικτό mall.

Τι λέει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης για την εξέλιξη αυτή; Προφανώς χαμογελάει όπως και οι επιχειρηματίες και κάτοικοι της … Αρχόντισσας των Κυκλάδων.. Και μέσω του Δήμου μαθαίνουμε” Με μεγάλη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την έγκριση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ για το έργο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» (Open Mall) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014-2020», ύψους 1.340.940,19€.

Η εγκεκριμένη πρόταση πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, και περιλαμβάνει την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, ένα έργο το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά με το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης. Στόχος είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας του νησιού μας, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι:

• Αντικατάσταση των υπαρχόντων υλικών με σύγχρονα ψυχρά υλικά επίστρωσης, σε συνδυασμό με την βελτίωση της εικόνας των βασικών οδών, ώστε να συμβαδίζει με την σύγχρονη εικόνα της Ερμούπολης, αλλά και την μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας του οδοστρώματος και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

• Δημιουργία «νησίδων» για την ανάπαυση των διερχομένων.

• Τοποθέτηση – ανάρτηση ελαφριών κατασκευών εν είδη σκιάστρων – γλυπτών κατά μήκος των οδών Θυμ. Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, υπερκείμενα του επιπέδου κίνησης των πεζών.

• Αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού οδοφωτισμού και φωτισμού της περιοχής παρέμβασης της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα, νέας τεχνολογίας.

• Τοποθέτηση σύγχρονων και καλαίσθητων στοιχείων για την προστασία των πεζόδρομων από την παράνομη διέλευση οχημάτων, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων ανακλινόμενων μπαρών με βυθιζόμενα κολονάκια.

• Δημιουργία δημόσιων τουαλετών στην αρχή περίπου της οδού Χίου και συγκεκριμένα επί του δημοτικού κτιρίου στην οδό Πελοποννήσου, συμπληρωματικά με τις πρόσφατα ανακαινισμένες δημόσιες τουαλέτες επί της οδού Ανάφης.

• Εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

• Τοποθέτηση «έξυπνων» παγκακίων. Τα «έξυπνα» παγκάκια, πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων, καινοτόμων και φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

• Ενιαία σήμανση καταστημάτων για την απόκτηση κοινής ταυτότητας συμμετοχής στο Open Mall και παρεμβάσεις αισθητικής βελτίωσης στις προσόψεις των καταστημάτων.

Σε δεύτερη φάση

• Επέκταση παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις και να καταρτιστούν τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών. Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου αποτελεί μια δεύτερη ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, που έρχεται να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, προσδίδοντας νέα διάσταση και όψη στο κέντρο της πόλης μας.

Η Δημοτική Αρχή, θέτοντας ως προτεραιότητα την αειφόρο ανάπτυξη της Σύρου, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τη ενίσχυση του τουριστικού και πολιτιστικού της προϊόντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, δε σταματά στα έργα που ήδη υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Συνεχίζει δυναμικά να εφαρμόζει το πρόγραμμά της με νέα έργα πνοής, που πρόκειται να λειτουργήσουν συνδυαστικά με τα ήδη υπάρχοντα, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την εικόνα και τις υπηρεσίες του νησιού μας, το οποίο πλέον καθίσταται πιο λειτουργικό, πιο φιλικό, πιο προσιτό και πιο ασφαλές σε κατοίκους και επισκέπτες. Η Σύρος αλλάζει και ομορφαίνει με τη συμμετοχή όλων μας. Εξασφαλίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε ένα σύγχρονο και ελκυστικό περιβάλλον.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες