Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣύρος: Μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινούν τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου

Σύρος: Μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινούν τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου

|

Οριστικοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιουλίου, η σύμβαση της αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου Σύρου –  Τις επόμενες εβδομάδες (μετά τις 20 Αυγούστου) εγκαθίσταται ο εργολάβος –  Τι δηλώνει ο Δήμαρχος κος Μαραγκός – Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά… Μετα από 3.5 χρόνια μάχης και προσπάθειας από τους ανθρώπους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι σαμπάνιες άνοιξαν… Και δικαίως… Ο λόγος για τα χαμόγελα; Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιουλίου με την υπογραφή της σύμβαση, η προσπάθεια για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Σύρου. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, από την ανάδοχο εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., η σύμβασης αναβάθμισης του αεροδρομίου, μία επίμοχθη και χρονοβόρα προσπάθεια, η οποία διήρκεσε τέσσερα περίπου χρόνια.

Μάλιστα, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος (σ.σ. οι πληροφορίες μιλάνε για τέλη Αυγούστου, τρίτο δεκαήμερο) και το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι μηνών, έργο προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά ακολουθεί η ταπείνωση του Λόφου “Νεράϊδα” που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα (Π/Υ 3 υποέργων 2.500.000 Ευρώ). Σε συνδυασμό με αυτά τα δύο έργα, η Σύρος ανεβαίνει κατηγορία, αποκτώντας δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών τύπου Q-400 και απευθείας σύνδεσης με αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για το νησί.

Στην προσωική του ιστοσελίδα ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κος Γιώργος Μαραγκός ανέφερε ”  Ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης η σημερινή, με την υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης του αεροδρομίου μας, στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, από την ανάδοχο εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Μια επίμοχθη και χρονοβόρα προσπάθεια, για τέσσερα περίπου χρόνια, με εμπόδια σε δύσβατα μονοπάτια, έντονες και διαρκείς πιέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ, ασύλληπτη γραφειοκρατία, μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων, εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το νησί μας.

Τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος, το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι (6) μηνών και σε συνδυασμό με την ταπείνωση του Λόφου “Νεράϊδα” που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα (Π/Υ 3 υποέργων 2.500.000 Ευρώ), η Σύρος ανεβαίνει κατηγορία. Δίνει το “στίγμα” της στον αεροπορικό χάρτη, αναβαθμίζει το αεροδρόμιό της, αποκτώντας δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών τύπου Q-400 και απευθείας σύνδεσης με αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για το νησί μας το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα το επόμενο διάστημα. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους πίστεψαν και βοήθησαν να γίνει ο μεγάλος στόχος πραγματικότητα!”

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

“Υπεγράφη σήμερα, 19 Ιουλίου 2018, η σύμβαση για το έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Σύρου, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) και της αναδόχου εταιρείας «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού.

Μετά από μια χρονοβόρα και κοπιώδη διαδικασία ωρίμανσης του έργου, η οποία περιελάμβανε το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τη δημοπράτηση μέχρι και την τελική κατακύρωση, φθάσαμε σε αίσιο τέλος.

Τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος και το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι (6) μηνών. Σε συνδυασμό με την ταπείνωση του Λόφου Νεράιδα, που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα, η Σύρος αποκτά ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ, τύπου Q-400.

Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις περαιτέρω αύξησης της τουριστικής κίνησης της Σύρου, διαμέσου της δυνατότητας απευθείας συνδέσεων με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας αλλά και αεροδρόμια γειτονικών χωρών, της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connecting flights), καθώς και της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Πρόκειται για μια σημαντική πύλη εισόδου, ένα έργο πνοής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με επιμονή και αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους υλοποιείται.

Οφείλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν από τον Δήμο μας, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη, τον τ. Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Ν. Μαυραγάνη, τους τ. Υφυπουργούς κ.κ. Π. Σγουρίδη και Μ. Χρυσοβελώνη, τον τ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, τον Υφυπουργό Επενδύσεων και τ. Πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλα, τον τ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τ. Κουίκ, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Κ. Λιντζεράκο, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γ. Δέδε, τον Γενικό Διευθυντή της ΥΠΑ κ. Κ. Βαλαβάνη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της, τη Διευθύντρια και τα αρμόδια στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ, τους τοπικούς Βουλευτές και ιδιαιτέρως τον κ. Αντ. Συρίγο, την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Κυκλάδων, καθώς και το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την εν γένει υποστήριξη του εγχειρήματος”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

Κυκλάδες – Κέα: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Απλησίαστες οι Κυκλάδες και το 2024: Κατάλυμα προσφέρεται για 2.848 ευρώ τη βραδιά από… 1η Ιουνίου

Νάξος – Αλιευτικό καταφύγιο: Τομές στη χερσαία ζώνη, τι γίνεται με το έργο; (video)

Διακόπηκαν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Νάξου- Εντοπίστηκαν αρχαία, έρχονται δύτες, ξεκίνησαν τομές στη χερσαία ζώνη (video)

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες