Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣύρος: Μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινούν τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου

Σύρος: Μετά τις 20 Αυγούστου ξεκινούν τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου

|

Οριστικοποιήθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιουλίου, η σύμβαση της αναβάθμισης του αεροδιαδρόμου Σύρου –  Τις επόμενες εβδομάδες (μετά τις 20 Αυγούστου) εγκαθίσταται ο εργολάβος –  Τι δηλώνει ο Δήμαρχος κος Μαραγκός – Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά… Μετα από 3.5 χρόνια μάχης και προσπάθειας από τους ανθρώπους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι σαμπάνιες άνοιξαν… Και δικαίως… Ο λόγος για τα χαμόγελα; Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 19 Ιουλίου με την υπογραφή της σύμβαση, η προσπάθεια για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Σύρου. Συγκεκριμένα, υπογράφηκε στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, από την ανάδοχο εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., η σύμβασης αναβάθμισης του αεροδρομίου, μία επίμοχθη και χρονοβόρα προσπάθεια, η οποία διήρκεσε τέσσερα περίπου χρόνια.

Μάλιστα, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος (σ.σ. οι πληροφορίες μιλάνε για τέλη Αυγούστου, τρίτο δεκαήμερο) και το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι μηνών, έργο προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά ακολουθεί η ταπείνωση του Λόφου “Νεράϊδα” που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα (Π/Υ 3 υποέργων 2.500.000 Ευρώ). Σε συνδυασμό με αυτά τα δύο έργα, η Σύρος ανεβαίνει κατηγορία, αποκτώντας δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών τύπου Q-400 και απευθείας σύνδεσης με αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για το νησί.

Στην προσωική του ιστοσελίδα ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κος Γιώργος Μαραγκός ανέφερε ”  Ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης η σημερινή, με την υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης του αεροδρομίου μας, στη Γενική Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων, από την ανάδοχο εταιρεία 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Μια επίμοχθη και χρονοβόρα προσπάθεια, για τέσσερα περίπου χρόνια, με εμπόδια σε δύσβατα μονοπάτια, έντονες και διαρκείς πιέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ, ασύλληπτη γραφειοκρατία, μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων, εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το νησί μας.

Τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος, το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι (6) μηνών και σε συνδυασμό με την ταπείνωση του Λόφου “Νεράϊδα” που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα (Π/Υ 3 υποέργων 2.500.000 Ευρώ), η Σύρος ανεβαίνει κατηγορία. Δίνει το “στίγμα” της στον αεροπορικό χάρτη, αναβαθμίζει το αεροδρόμιό της, αποκτώντας δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών τύπου Q-400 και απευθείας σύνδεσης με αεροδρόμια γειτονικών χωρών. Ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για το νησί μας το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα το επόμενο διάστημα. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους πίστεψαν και βοήθησαν να γίνει ο μεγάλος στόχος πραγματικότητα!”

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

“Υπεγράφη σήμερα, 19 Ιουλίου 2018, η σύμβαση για το έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Σύρου, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) και της αναδόχου εταιρείας «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», παρουσία του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού.

Μετά από μια χρονοβόρα και κοπιώδη διαδικασία ωρίμανσης του έργου, η οποία περιελάμβανε το σύνολο των απαιτούμενων μελετών, εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τη δημοπράτηση μέχρι και την τελική κατακύρωση, φθάσαμε σε αίσιο τέλος.

Τις επόμενες εβδομάδες εγκαθίσταται ο εργολάβος και το έργο ξεκινάει να κατασκευάζεται με χρονοδιάγραμμα παράδοσης έξι (6) μηνών. Σε συνδυασμό με την ταπείνωση του Λόφου Νεράιδα, που μετά τις απαλλοτριώσεις δημοπρατείται ταυτόχρονα, η Σύρος αποκτά ένα σύγχρονο αεροδρόμιο με δυνατότητα προσαπογείωσης αεροσκαφών που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ, τύπου Q-400.

Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις περαιτέρω αύξησης της τουριστικής κίνησης της Σύρου, διαμέσου της δυνατότητας απευθείας συνδέσεων με όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας αλλά και αεροδρόμια γειτονικών χωρών, της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connecting flights), καθώς και της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Πρόκειται για μια σημαντική πύλη εισόδου, ένα έργο πνοής για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με επιμονή και αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους υλοποιείται.

Οφείλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε για τη συνδρομή και την ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν από τον Δήμο μας, μεταξύ άλλων, τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρ. Σπίρτζη, τον τ. Υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Ν. Μαυραγάνη, τους τ. Υφυπουργούς κ.κ. Π. Σγουρίδη και Μ. Χρυσοβελώνη, τον τ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, τον Υφυπουργό Επενδύσεων και τ. Πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλα, τον τ. Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τ. Κουίκ, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Κ. Λιντζεράκο, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Γ. Δέδε, τον Γενικό Διευθυντή της ΥΠΑ κ. Κ. Βαλαβάνη, καθώς και τα αρμόδια στελέχη της, τη Διευθύντρια και τα αρμόδια στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ, τους τοπικούς Βουλευτές και ιδιαιτέρως τον κ. Αντ. Συρίγο, την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Κυκλάδων, καθώς και το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την εν γένει υποστήριξη του εγχειρήματος”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"