Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΣύρος: Νέο κατάστημα αποκτά η "ΚΡΗΤΙΚΟΣ" στην Ερμούπολη

Σύρος: Νέο κατάστημα αποκτά η “ΚΡΗΤΙΚΟΣ” στην Ερμούπολη

|

Έξι νέα καταστήματα θα ιδρύσει φέτος η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με πρώτο σταθμό την Ερμούπολη Σύρου. Ραγδαία ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια με σειρά εξαγορών – πέρυσι έπιασε … Πάρο 

Σαλπάρει για τη Σύρο η αλυσίδα Super Market ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, όπου αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή της Ερμούπολης ένα νέο κατάστημα. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Businessdaily.gr, επικαλείται τοπικά μέσα που αναφέρουν ότι το κτίριο στην παραλία της Ερμούπολης ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ και αναμένεται να βρεθεί από αρχές Φεβρουαρίου σε πυρετώδη τεχνικές εργασίες, προκειμένου να είναι το συντομότερο δυνατό έτοιμο για το κοινό. 

Συνολικά η αλυσίδα σχεδιάζει την έξι νέων σημείων εφέτος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις ανακαινίσεις του υφιστάμενου δικτύου. Σημειώνεται ότι το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 320 καταστήματα (220 με σήμα Κρητικός και 100 με το σήμα Αριάδνη).

Η πολιτική των στοχευμένων εξαγορών παραμένει στην ατζέντα, με γνώμονα τις σημαντικές αποδόσεις που επιφέρουν στα μεγέθη της εταιρείας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε διάστημα διετίας 2017-2019 ο τζίρος της ΑΝΕΔΗΚ ενισχύθηκε περί το 47%, αφού οι εκτιμήσεις για το κλείσιμο της περσινής χρονιάς εμφανίζουν έσοδα περί τα 340 εκατ. ευρώ, από 230 το 2017 και 310 εκατ. ευρώ το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αλυσίδα ολοκλήρωσε την εξαγορά της ΜΑΚΟ στη Θεσσαλονίκη (11 καταστήματα), ενώ προχώρησε και σε συνεργασίες με τις αλυσίδες «Σπανός» στην Ρόδο και «Αλιπράντης» στην Πάρο. 

Η ανάπτυξη του δικτύου των συνεργατών, είτε με τη μορφή franchise, είτε με τη μορφή αντιπροσώπων αποτελεί εξίσου σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για την ΑΝΕΔΗΚ.

Ενδεικτικά αναφέρεται η συνεργασία με την Jumbo του Απόστολου Βακάκη, στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τέσσερα κοινά καταστήματα σε Σαλαμίνα, Αίγινα, Άργος και Κρανίδι, η οποία εμφανίζει θετικό πρόσημο αποτελεσμάτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον περσινό Οκτώβριο η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός απέκτησε το ιστορικό κατάστημα delicatessen της Αφοί Βασιλόπουλοι στο κέντρο της Αθήνας.

Η ιστορία της αλυσίδας Κρητικός ξεκινά από το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Το 1983 οι διάδοχοι ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), εγκαινιάζουν το πρώτο μεγάλο κατάστημα στο νησί.

Η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996. Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα. Το 2007 ιδρύεται το 1ο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στην Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτείνεται σε πολλές περιοχές στην επικράτεια. Η είσοδος της «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στις αρχές του 2017, η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης ήταν το πρώτο βήμα για την άνοδο της ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Βόρεια Ελλάδα.

Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ που αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη στην περιοχή της ΚΡΗΤΗΣ, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα. Το 2019 η εταιρεία «επεκτείνεται» και στο κυβερνοχώρο λανσάροντας και ηλεκτρονικό κατάστημα, οι επιδόσεις του οποίου κινούνται εντός στόχων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν