Σύρος - Πλακιωτάκης: Κινήσεις αναβάθμισης του λιμανιού στην Ερμούπολη

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε χθες στην Σύρο και είχε σειρά συναντήσεων. Ξεκινησε από την έδρα της Περιφέρειας όπου είχαμε και την δέσμευση ότι εντός Αυγούστου θα έχουμε (επιτέλους) τη δρομολόγηση του δεύτερου πλοίου στα ενδοκυκλαδικά (σ.σ. το περιμένουμε από τον περασμένο Νοέμβριο) και στη συνέχεια είχαμε εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το λιμάνι του νησιού.. Με δράσεις όχι μόνο για την αναβάθμισή του μέσα από το Master Plan αλλά και τη χωροθέτηση τουριστικών καταφυγίων ώστε η Σύρος να γίνει ελκυστικός προορισμός για τον τουρισμό... 

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις... 

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη στη Σύρο, συνοδεία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, της Γενικής Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κας Βασιλικής Λοΐζου και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού, του Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιωάννη Βαμβακούση, του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος κ. Ιάκωβου Γκύζη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιωάννη Ρούσσου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης και σε συνέχεια της συνάντησης που είχε προηγηθεί στο Γραφείο του Υπουργού τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Λειβαδάρας και η κα Μαραγκού έλαβαν τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού για την προώθηση πολύ σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στο νησί μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 124.000€ περίπου για το έργο της ανάπλασης του τμήματος του παραλιακού μετώπου Φοίνικα που οδηγεί στο καταφύγιο σκαφών.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την άμεση εισαγωγή του θέματος του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης στην ΕΣΑΛ, αφού προηγουμένως διευθετηθούν τυπικές εκκρεμότητες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η οριστική έγκρισή του.

Δεσμεύτηκε, επιπλέον, για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης για την προμήθεια πλωτών μέσων πρόσδεσης στον λιμένα Ερμούπολης, ποσού 500.000€ περίπου, τα οποία πρόκειται να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας, γεγονός που αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου με την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Συζητήθηκε, επίσης, η στόχευση της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη της Σύρου, ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού, δια της χωροθέτησης τουριστικών καταφυγίων στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, στην περιοχή Πηδάλι και στο Φοίνικα, ως ενιαίο μέτωπο, γεγονός το οποίο αποτέλεσε κοινό τόπο συζήτησης μεταξύ των δύο Υπουργείων και του ΔΛΤ Σύρου.

Τέλος, έγινε αναφορά στο μείζον ζήτημα των ελέγχων και της τήρησης των μέτρων προστασίας ενάντια στον covid-19 κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών στα πλοία, όπως επίσης και στην ανάγκη επανασχεδιασμού της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Σύρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News