Τέλος 2% σε κάθε αγορά tablet με ram άνω των 4 GB

"Απίστευτο κι όμως Ελληνικό" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το νομοσχέδιο με την "σφραγίδα" της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου καθώς αποφάσισε στο... παρά πέντε τέλος 2% στα τάμπλετ υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Με τέλος 2% θα επιβαρύνονται σε κάθε αγορά τα tablet με μνήμη RAM άνω των 4 GB σύμφωνα με όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, που «πέρασε» κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Βουλής

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με αλλαγή στο παρά πέντε ψήφισης του νομοσχεδίου διπλασίασε το τέλος στο 2%, καθώς η αρχική ρύθμιση προέβλεπε 1%. Απέσυρε ωστόσο, το τέλος από τα smartphones, καθώς εκκρεμούν δίκες με δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιβαρύνονται πλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από ένα (1) TByte και με 4% οι φωτοτυπικές συσκευές, σαρωτές, εκτυπωτές, χαρτί φωτοτυπίας καθώς και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι μέχρι ένα (1) TByte. Η επιβάρυνση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένει στο 2%.