Β. Αιγαίο - SeaJets: Το "Andros Jet" καλύπτει τη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη

Από το Νότιο στο Βόρειο Αιγαίο και το ταχύπλοο «Αndros jet» καλείται να εξυπηρετεί από την Τετάρτη 14 Αυγούστου την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τη Σαμοθράκη. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λόγω των ισχυρών ανέμων 8 μποφόρ που έπνεα τις προηγούμενες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή, το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το νησί.

Το πλοίο ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, το οποίο έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να καλύψει τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις βλάβες στα πλοία ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, είχε αναχωρήσει την Κυριακή 11/8/2019 στις 9:20 το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα, 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα αλλά όταν έφθασε στη Σαμοθράκη, παρά τις προσπάθειες του πλοιάρχου, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 5:10 τα ξημερώματα.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να αποσύρει το πλοίο από τη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη διότι, όπως υποστηρίζει, λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης σε σχέση με το πλοίο ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, είναι αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας σημείωναν πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των επιβατών και θα επιτραπεί δρομολόγιο πλοίου προς Σαμοθράκη όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή.

Το πρώτο δρομολόγιο του «Αndros jet» θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια. Το καταμαράν έχει δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 37 κόμβων και έχει μεταφορική δυνατότητα 600 ατόμων και 75 οχημάτων.

Ο τομεάρχης ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός είχε ζητήσει άμεσες πρωτοβουλίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη. «Αναμένουμε την άμεση και χωρίς κωλυσιεργίες αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τηρώντας την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Σαμοθράκης» είχε τονίσει στη δήλωσή του.

Το “Andros Jet” έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ