Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Κέα: "Δεμένα" τα χέρια, εκφράζουν την αντίθεσή τους

Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το θέμα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ιουλίδα της Κέας, μετά την απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης να αναστείλει τη λειτουργία του εν λόγω υποκαταστήματος.. Οι παρεμβάσεις ουκ ολίγες, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή έως τώρα στην πολιτική της Εθνικής Τράπεζας. Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες (Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος) με ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.. Τονίζουν ότι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων είναι δικαιολογημένες, ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει να δει κάτι τέτοιο (αναστολή λειτουργίας καταστήματος και δη σε νησί) όμως η απόφαση είναι της τράπεζας που αν και έχουν ανακεφαλαιωθεί τέσσερις φορές επιλέγουν ως κριτήριο την κερδοφορία για τις κινήσεις τους και όχι το κοινό καλό των πολιτών..

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή των τριών βουλευτών αναφέρει:

«Με αφορμή τις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυρίες κατοίκων της Κέας για το επικείμενο κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος στην Ιουλίδα Κέας , θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σημασία της συνέχισης της λειτουργίας του υποκαταστήματος στην πρωτεύουσα του νησιού, μιας και εξυπηρετεί όλον τον πληθυσμό του νησιού και κυρίως την αγροτική ύπαιθρο. Γνωρίζουμε δε ότι πρόκειται για το ένα και μόνο υποκατάστημα τραπέζης στην πρωτεύουσα του νησιού, πράγμα το οποίο αποδυναμώνει την θέση της ως διοικητικό και οικονομικό κέντρο.

Γι’ αυτούς τους λόγους, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εξέλιξη αυτή και προσπαθούμε να . Διεκδικούμε να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα τράπεζας σε νησί των Κυκλάδων, για λόγους που υπαγορεύει η ίδια η νησιωτικότητα αλλά και η παραγωγική ανασυγκρότηση των νησιών. Δε νοείται νησιά με έντονη τουριστική κίνηση να υποβαθμίζονται και οι κάτοικοι να χρειάζεται να ταξιδέψουν για να διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες τραπεζικές συναλλαγές τους.

Δυστυχώς, οι τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν 4 φορές μέχρι σήμερα παραμένουν στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα, υπό αυστηρό έλεγχο και με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης αλλά καθαρά επιλογή των διοικήσεων τους, στις οποίες το δημόσιο δεν κατέχει παρά ένα μικρό μερίδιο,  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Συντασσόμαστε με τους κατοίκους της Κέας και δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεση μας στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News