Βρούτσης περί φερετζέ και αντίμετρων

Για άλλοθι και συνενόχους προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και τις τεράστιες ευθύνες του ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον βουλευτή Κυκλάδων (και πρώην υπουργό Εργασίας) της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βρούτση που σχολιάζει την «εμμονή» να ψηφίσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση «τα δήθεν φιλολαϊκά “αντίμετρα”».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να εκβιάζουν και να εξαπατούν τον κόσμο για πάντα. Το κόλπο αυτό, όμως, είναι πλέον γνωστό. Προπαγάνδα, ψέματα, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ψευτοδιλήμματα. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει η Ν.Δ. τα δήθεν φιλολαϊκά “αντίμετρα”, ούτε αθώα είναι, ούτε  τυχαία» αναφέρει σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τα μέτρα -2% του ΑΕΠ σε συντάξεις και αφορολόγητο- αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς η υλοποίησή τους θα συμβάλλει στη δημιουργία του εξοντωτικού και δεσμευτικού πλεονάσματος του 3,5%.

Όπως εξηγεί, αν και εφόσον υπάρξουν «αντίμετρα», αυτά θα χτιστούν πάνω στα αχρείαστα επώδυνα μέτρα της περικοπής 2 επιπλέον συντάξεων και ενός μισθού που προηγούνται.

«Ψηφίζοντας τα “αντίμετρα” της κυβέρνησης, έμμεσα ψηφίζονται και τα μέτρα που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξουν τα “αντίμετρα”» σημειώνει.

«Επειδή η αθλιότητα έχει και όριο και στη Ν.Δ. εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα δεν περνούν, θα πρέπει να ψάξουν αλλού για συνενόχους» τονίζει ο βουλευτής.

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα στο άκουσμα της συμφωνίας ο Γιάννης Βρούτσης μέσω του προσωπικού του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter είχε γράψει : «Οι άθλιοι ζητούν ψήφο σε αντίμετρα. Αυτό σημαίνει έμμεση αποδοχή 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα συν 2% μέτρα! Ισοδυναμεί με έγκριση της μείωσης δύο συντάξεων και ενός μισθού. ΠΟΤΕ».