1ο Γυμνάσιο Νάξου: και νέα κατάληψη ξεκινάει

Από τον περασμένο Μάρτιο οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου ήταν ξεκάθαροι και απόλυτοι «Θέλουμε ένα ανθρώπινο σχολείο» και «δεν παίζουμε με τις ζωές μας»… Αυτά ήταν τα βασικά τους αιτήματα. Και μετά ήρθε και ένα ακόμη πιο σημαντικό «δεν μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν»… Γιατί το είπαν; Μα γιατί πολύ απλά βρέθηκαν απέναντι στους …πολιτικούς. Τους άρχοντες της Δημοτικής Αρχής που θεώρησαν ότι στα πρόσωπα των 14χρονων έχουν πολίτες που ουσιαστικά είναι ψηφοφόροι και θα αντιδράσουν όπως οι ενήλικες… Δηλαδή θα καταπιούν αμάσητα όσα τους λένε περί «ε ξέρετε δεν έχουμε προϋπολογισμό»… «θα κάνουμε διαβούλευση για την μετακίνηση ή όχι του κάδου συμπίεσης» και το καλύτερο «εμείς είμαστε Δημοκράτες και ότι πει ο …κόσμος»

Ε.. ο κόσμος, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου μίλησαν εκ νέου. Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι έρχεται και νέα κατάληψη από τη στιγμή που ο κάδος συμπίεσης επέστρεψε υπερήφανος στη θέση του όταν ανακοινώθηκε ότι λύνεται η κατάληψη των μαθητών. Και μάλιστα την 1η Απριλίου.

Οι μαθητές έκαναν υπομονή… Είδαν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μετακίνηση του κάδου, αλλά ούτε διαβούλευση δεν υπάρχει στο προσκήνιο… Οπότε πήραν τα … όπλα. Ε τα θρανία θέλω να πω και έκλεισαν τις πόρτες.

Και από σήμερα και πάλι έχουμε κατάληψη…

Και θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η …κασέτα που θα βάλουν οι αιρετοί του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να έχει λίγο πιο …σύγχρονα κομμάτια. Ξέρετε οι μικροί πολίτες κινούνται σε διαφορετικό ρυθμό σε σχέση με τους μεγαλύτερους…