1ο Γυμνάσιο Νάξου: Μαθήματα τένις και στοματική υγιεινή

Και οι δράσεις όσον αφορά την θεματική  εβδομάδα (θέμα «Σώμα και Ταυτότητα») καλά κρατούν όσον αφορά το 2ο Γυμνάσιο Νάξου… Πρεμιέρα με υγιεινή διατροφή, στη συνέχεια είχαμε οδηγίες όσον αφορά την οδική ασφάλεια (ως βασικά θέματα εννοούμε) και χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου είχαμε δύο ακόμη δράσεις αλλά και προβολή μίας ακόμη ταινίας….

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα (blog) του 1ου Γυμνασίου Νάξου «Την   3η μέρα της Θεματικής  Εβδομάδας  πραγματοποιήθηκαν  δραστηριότητες,  στις οποίες  συμμετείχαν  οι μαθητές μας με πολύ ενθουσιασμό. Καλεσμένος της σημερινής ημέρας ήταν ο  καθηγητής Φυσικής Αγωγής και δάσκαλος του  αθλήματος της αντισφαίρισης (τένις) κ. Ιωάννης Ζευγώλης και ο εκπαιδευτής, παλιός μαθητής μας, κ. Μανώλης Μανωλάς. Ο καθηγητής παρουσίασε το άθλημα στους μαθητές όλων των τάξεων,  με παιγνιώδη  μορφή ασκήσεων, ώστε να μπορέσουν να  το γνωρίσουν  και να εξοικειωθούν.

Δεύτερος καλεσμένος των σημερινών δραστηριοτήτων ήταν ο οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας – Γενικού Νοσοκομείου Νάξου και μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, κύριος Πλάτωνας Τομπάς. Ο κύριος Τομπάς πραγματοποίησε διάλεξη στους  μαθητές της Α’ τάξης περί στοματικής υγείας και στοματικής υγιεινής, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού. Τέλος προβλήθηκε η επιλεγμένη κινηματογραφική ταινία του Μπιλ Έλιοτ «Γεννημένος χορευτής» στο αμφιθέατρο του σχολείου και την παρακολούθησαν οι μαθητές της  Α’ τάξης…

Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα;  Εκπροσώπους από το Νοσοκομείο Νάξου (αναισθησιολόγο και Νευρολόγο) αλλά και το ΕΚΑΒ (εκπρόσωπο) που ενημερώνουν για τις Πρώτες Βοήθειες και την αντιμετώπιση επιληπτικών κρίσεων…

Μέσω των δράσεων (ολοκληρώνονται την Παρασκευή 30 Μαρτίου) τα μέλη της σχολικής κοινότητας θα  ενημερωθούν  και ευαισθητοποιηθούν, σε ικανοποιητικό βαθμό με μια όσο το δυνατόν ολιστική προσέγγιση, σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται  στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας.