Αμοργός: Τα μέλη του Κέντρου Υγείας στο πλευρό των μαθητών του Λυκείου

Η Αμοργός κινείται πλέον στους ρυθμούς του εμβολιασμού όσον αφορά τους άνω των 60 ετών ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και τον εμβολιασμό για τον γενικό πληθυσμό (18-59 ετών).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη ημέρα είχε περίπου 60 εμβολιασμούς και βέβαια περιμένουμε και τις επόμενες ημέρες για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Όμως, η κίνηση που ξεχωρίζει ήταν η απόφαση από την Διοικούσα Επιτροπή του ΚΥ Αμοργού ώστε να δώσει χείρα βοηθείας στους μαθητές του Λυκείου που θα ξεκινήσουν (και πάλι) τα μαθήματά τους την Δευτέρα 12 Απριλίου… 

Και όπως τονίζεται «την Κυριακή 11/4 και τις ώρες 10:00-12:00 (χωρίς παρέκκλιση) , νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ θα βρίσκεται στον εξωτερικό οικίσκο για να κατευθύνει σωστά όσους μαθητές επιθυμούν να κάνουν το self test που θα έχουν ήδη στην κατοχή τους από τα φαρμακεία της περιοχής!» 

Κίνηση που έρχεται μετά το αίτημα των γονιών που μετά την πρώτη εικόνα έχοντας μπροστά τους τα self tests κατάλαβαν ότι χρειάζονται τα παιδιά την βοήθεια των ειδικών. Κάτι που είχαμε άλλωστε επισημάνει και χθες όταν αναφέραμε ότι ενώ σε όλες τις ξενόγλωσσες αναφοράς τα self tests γίνονται με την βοήθεια ειδικών, στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Και οι γονείς της Αμοργού έκαναν το αυτονόητο. Ζήτηαν βοήθεια και το Κέντρο Υγείας απάντησε θετικά... 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννας Συνοδινού αναφέρει:

«Γνωρίζετε ήδη ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός για την covid-19 και το προσωπικό του ΚΥ σύσσωμο βρίσκεται στις επάλξεις για να λειτουργήσει σωστά η διαδικασία!

Σεβόμενοι την αγωνία των μαθητών Λυκειακών τάξεων και ΕΠΑΛ που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 12 Απριλίου και θέλοντας να βοηθήσουμε στην σωστή χρήση των self tests που απαιτούνται για να ξεκινήσουν τα μαθήματα , ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 11/4 και τις ώρες 10:00-12:00 (χωρίς παρέκκλιση) , νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ θα βρίσκεται στον εξωτερικό οικίσκο για να κατευθύνει σωστά όσους μαθητές επιθυμούν να κάνουν το self test που θα έχουν ήδη στην κατοχή τους από τα φαρμακεία της περιοχής!

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι καθώς προσέρχονται στο χώρο να τηρούν τα μέτρα προστασίας ! Παρά το βεβαρημένο   πρόγραμμα των ημερών, είναι καθήκον μας η βοήθεια στους μαθητές μας που είναι ήδη επιφορτισμένοι με την παρούσα κατάσταση !

Ευχόμαστε καλή επιστροφή στα σχολεία με υγεία !»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News