Ανδρος: Η γρίπη κλείνει τα σχολεία σε Μπατσί, Γαύριο έως και την Παρασκευή (31/01)

Το πρόβλημα με την εποχική γρίπη στην Ανδρο συνεχίζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμαρχος Ανδρου κος Λοτσάρης πήρε την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Μπατσί και Γαύριο έως και τη Παρασκευή.. Δείτε τι αναφέρει στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης: 

"Κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη  Λοτσάρη, θα παραμείνουν από την Τετάρτη 29 έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 το Νηπιαγωγείο Γαυρίου, το Δημοτικό Γαυρίου, το Γυμνάσιο Τ. Λ Γαυρίου, το Νηπιαγωγείο Μπατσίου και ο Παιδικός Σταθμός «Ηλιαχτίδα» (Μπατσί), λόγω πολλαπλών κρουσμάτων γρίπης.

Η απόφαση πάρθηκε ύστερ’ από έγγραφες ενημερώσεις των Διευθυντών των εν λόγω σχολικών μονάδων και εισήγηση του Κέντρου Υγείας Άνδρου. Σύμφωνα με το τελευταίο, υπάρχει μεγάλη νοσηρότητα και αυξημένο ποσοστό απουσίας μαθητών στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες με συμπτώματα εμπύρετων, ιογενών λοιμώξεων.

Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για το ζήτημα με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και το κέντρο Υγείας Άνδρου. Αναλόγως των εξελίξεων και την συνεκτίμηση της κατάστασης, θα επανέλθουμε επί του θέματος".

Συντηρήσεις

Παράλληλα, έχουμε και εργασίες για την βελτίωση των συνθηκών παραμονής των παιδιών στο Γυμνάσιο Γαυρίου... Οπως διαβάζουμε "ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου-Λυκείου στο Γαύριο, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας, μιας και το εν λόγω Σχολείο είχε παραμείνει για αρκετά χρόνια χωρίς την αναγκαία συντήρηση.   

Οι εργασίες χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους του Δήμου. Περιλαμβάνουν εργασίες υδρομόνωσης, συντήρησης των τουαλετών κτλ. Οι εργασίες για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιούνται σε μέρες και ώρες, που το σχολείο δεν λειτουργεί.  Κατά την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2020 θ’ ανατεθούν εργασίες για περαιτέρω συντήρηση του Σχολείου". 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News