Ανδρος: Με απόφαση του Δήμου κλειστά αύριο (08/01) τα σχολεία λόγω καιρού

Με τη "Σοφία" να έχει αποχωρήσει αφήνοντας πίσω της χιόνια ακόμη και στις Κυκλάδες, έχει έρθει από σήμερα ο "Τηλέμαχος" με την θερμοκρασία να έχει πέσει στα όρια κάτω των πέντε βαθμών. Αποτέλεσμα; Οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα και δη την νησιωτική να εξετάζουν με προσοχή την προοπτική να ανοίξουν αύριο τα σχολεία. Κι αυτο γιατί τα κτήρια λόγω των 15 ημερών που ήταν κλειστά λόγω εορτών, είναι σε κατάσταση ψυγείου... Και δεν είναι λίγοι οι Δήμοι που επιλέγουν να κλείσουν τα σχολεία (πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρίως) ώστε τα παιδιά να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. 

Από τους πρώτους δήμους στις Κυκλάδες που είπαν "κλειστόν λόγω ψύχους" είναι αυτός της Ανδρου μετά από απόφαση που πήρε ο Δήμαρχος κος Σουσούδης και η οποία κοινοποιήθηκε άμεσα.. Και όπως διαβάζουμε "  Με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Άνδρου.

Αναλυτικά η απόφαση: «Ο Δήμαρχος Άνδρου, 
Έχοντας υπόψη: 
1.Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 
2. Τις κρατούσες έκτακτες καιρικές συνθήκες λόγω αναμενόμενης χιονόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες. 
3. Την ύπαρξη παγετού και ολισθηρότητας που παρατηρείται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Άνδρου.
Αποφασίζει: Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άνδρου, την Τρίτη 08-01-2019».

Εμείς να προσθέσουμε ότι από το πρωί στην Ανδρο και δη στα ορεινά χιονίζει και τόσο ο Δήμος όσο και η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία συστήνουν στους κατοίκους τις μικρότερες δυνατές μετακινήσεις με οχήματα εκτός της πόλης και δη προς την ορεινή που μοιάζει με τοπίο από την Κεντρική Ευρώπη...  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News