Ανδρος: Τα σχολεία αύριο (10/01) θα ανοίξουν στις 9.30

Μετά από δύο ημέρες που το χιόνι έκανε δυναμική εμφάνιση στο νησί της Ανδρου, ήρθε η ηρεμία. Ο "Τηλέμαχος" αποχώρησε, άφησε πίσω του παγετό, όμως η έλευση της "Υπατίας" φέρνει όπως όλα δείχνουν και λίγο ήλιο. Ανοδο της θερμοκρασίας και ... άνοιγμα σχολικών μονάδων. Και ο Δήμος Ανδρου προχώρησε σε τροποποίηση ωραρίου προσέλευσης μαθητών στα σχολεία αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου. Και όπως διαβάζουμε, με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, το ωράριο της πρωινής προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Άνδρου ορίζεται στις 9:30 π.μ.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Ο Δήμαρχος Άνδρου,

Έχοντας υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 
2. Την ύπαρξη παγετού και ολισθηρότητας που αναμένεται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Άνδρου κατά τις πρωινές ώρες, μετά τη χιονόπτωση των δύο προηγούμενων ημερών 
3. Τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού μαθητών με λεωφορεία και ταξί που διαμένουν στον ορεινό όγκο της νήσου Άνδρου.

Αποφασίζει: 
1. Την τροποποίηση του ωραρίου πρωινής προσέλευσης των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Άνδρου, την Πέμπτη, 10/01/2019, που ορίζεται στις 9:30 π.μ. 
2. Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των σχολείων/νηπιαγωγείων να έχουν μεριμνήσει για την επαρκή θέρμανση των αιθουσών διδασκαλίας».