Απείρανθος... Με το καλημέρα και Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου σαράντα ημέρες, είμαστε έτοιμοι για τη πρώτη …διακοπή λόγω του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και στα σχολεία οι δράσεις ξεκινούν μέσα από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Και στην Απείρανθο, έναν σύλλογο που πέρυσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, η νέα χρονιά φέρνει αύριο Κυριακή στο σχολείο το δίδυμο Φιλίππα Φλώρακα και Γιάννη Χάλκο. Και πιο συγκεκριμένα το Ανοιχτό Εργαστήρι παιδικής Τέχνης.

Και τα παιδιά, είτε μιλάμε για τους μαθητές του νηπιαγωγείου, είτε του Δημοτικού Σχολείου στις 12 η ώρα το μεσημέρι και για δύο ώρες θα πάρουν πινέλα και μπογιές και θα πιάσουν δουλειά. Θα έχουν την πρώτη τους επαφή με τη ζωγραφική. Θα μάθουν αρκετές και διαφορετικές τεχνικές, θα έχουν τη διάθεσή τους όλο και περισσότερα υλικά και σκοπός της δράσης δεν είναι άλλος από το «καλώς ήρθατε» στο χώρο της Τέχνης. Και πιο ειδικοί δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους Φιλίππα και Γιάννη.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων Απεράθου από τη πρώτη στιγμή της σχολικής χρονιάς έδωσε δυναμικό παρών μοιράζοντας ανήμερα του αγιασμού είδη χαρτικών (τετράδια, μολύβια, γόμες και ξύστρες) για τους μαθητές του Δημοτικού και μπλοκ ζωγραφικής με μπογιές για παιδιά στο νηπιαγωγείο και το προ-νήπιο. Και βέβαια δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το καθιερωμένο κέρασμα σε όλους… Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι στο αίμα τους… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News