Δεν απάντησαν ποτέ...

Χθες το απόγευμα έφτασε δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δη το τμήμα «Διά βίου Μάθηση και υποστήριξη της Εκπαίδευσης» με θέμα «Βράβευση από τη Λέσχη Lions Ρόδου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των πρωτευσάντων μαθητών της Γ΄ λυκείου, όλων των σχολείων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων»…  Με μία προσεκτική ματιά διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν 12 μαθητές από τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων αλλά όχι από τη Νάξο και τη Σύρο. Όπως ήταν λογικό ζητήσαμε την άποψη του Εντεταλμένου Υπηρεσιακού Συμβούλου κου Αγγελου Ανανία, ο οποίος ήταν απόλυτος «επικοινωνήσαμε τόσο με τα σχολεία της Νάξου όσο και της Σύρου αλλά δυστυχώς δεν πήραμε καμία απάντηση. Ηταν επιθυμία του κου Χατζημάρκου να έρθουν μαθητές απ όλα τα σχολεία των Κυκλάδων, όμως δυστυχώς δεν πήραμε απάντηση. Και να σκεφτείτε ότι στη διαγωνισμό «ζωγραφίζω για το νησί μου» η Νάξος είχε την καλύτερη εκπροσώπηση και πήρε μάλιστα και το πρώτο βραβείο…»  Γιατί δεν απάντησαν; Δεν ξέρουμε… Ελπίζουμε μόνο να πήραν την πρόσκληση γιατί αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι προσκλήσεις δεν έχουν πάρει.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει το σχετικό δελτίο και ποιοι μαθητές από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων θα δώσουν κανονικά το παρών… Να σημειώσουμε ότι το σχετικό δελτίο υπογράφει ο κος Παύλος Μπακίρης (Πρόεδρος της Λέσχης Lions Ρόδου) και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κος Ευαγόρας Νικολάου…
«Η Λέσχη Lions Ρόδου, η οποία δραστηριοποιείται στη Ρόδο τα τελευταία 50 χρόνια με μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά, για 16η συνεχή χρονιά θα βραβεύσει, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον πρώτο μαθητή της Γ΄ Λυκείου απ’ όλα τα σχολεία του Νομού Δωδεκανήσου (βάσει της βαθμολογίας της Β΄ λυκείου) , με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Φέτος, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ‘Metropol multicinema’ στη Ρόδο και εκτός από τους πρωτεύσαντες των σχολείων της Δωδεκανήσου, κατόπιν επιθυμίας του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα συμπεριληφθούν και οι πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ λυκείου των σχολείων των Κυκλάδων.

Ήδη η Λέσχη, σε συνεργασία  με τον Δια Βίου Μάθησης και Υποστήριξης της Εκπαίδευσης»επικοινώνησε με τα σχολεία και συγκέντρωσε τους πρωτεύσαντες μαθητές από τα περισσότερα. Ελπίζουμε στην ανταπόκριση και των υπολοίπων σχολείων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, που το επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

Η Οργανωτική Επιτροπή επικοινώνησε με όλα τα παιδιά, (από τα σχολεία που απάντησαν)  και τις οικογένειές τους, ενημερώνοντάς τους για τον θεσμό της βράβευσης και δίνοντας  τις απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις.

Οι εκδηλώσεις, προγραμματίζεται να γίνουν το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου και έχουν ως εξής:

 1.   Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη των μαθητών, που θα γράψουν εργασία με θέμα:  «Η επιλογή επαγγέλματος ως παράγοντας επιτυχίας και συμβολής στην ανάπτυξη της  Χώρας σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης».

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ρόδου. Για τα παιδιά από τις Κυκλάδες, που δεν θα μπορέσουν να παραστούν, η παρουσίαση μπορεί να γίνει με τηλεδιάσκεψη από τη Σύρο ή να αποσταλεί η εισήγηση τους και να διαβαστεί στη Συνδιάσκεψη.

Το Βράδυ του Σαββάτου, η Λέσχη Lions Ρόδου, θα δεξιωθεί όλους τους μαθητές και τους γονείς τους σε ξενοδοχείο της πόλης.

Δύο παιδιά από τις Κυκλάδες και δύο από τα Δωδεκάνησα, με τις καλύτερες εισηγήσεις, θα φιλοξενηθούν με ένα συνοδό, για μια βδομάδα (μετά τις πανελλήνιες), σε Ρόδο και Σύρο αντίστοιχα, για διακοπές και για να παρακολουθήσουν μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η αξιολόγηση των εισηγήσεων θα γίνει από ομάδα καθηγητών.

 1. Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, παρουσία των Αρχών, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου Metropol Multicinema η τελετή βράβευσης, με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές με ελαφρύ φαγητό, προσφορά χορηγού της Λέσχης.

Την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου θα εκδοθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με όλους τους πρωτεύσαντες μαθητές/μαθήτριες των σχολείων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των χορηγών και υποστηρικτών της Λέσχης. Για τους μαθητές/μαθήτριες από τα νησιά, καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης τους καθώς και η διαμονή τους, μαζί με ένα συνοδό, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Λέσχη και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης.

Οι πρωτεύσαντες από τις Κυκλάδες, που δηλώθηκαν από τα σχολεία τους και έχουν ενταχθεί , στο πρόγραμμα είναι:

 1. ΓΕΛ Τήνου -  Ιωάννα -Μαρία Λεβάντη του Απόστολου και της Ευαγγελίας ,  με βαθμό 19,2.
 2. ΓΕΛ Πάρου -  Ήριννα Κυριαζάνου του Ιωάννη και της Αναστασίας, με βαθμό 19,7.
 3. ΓΕΛ Νάουσα Πάρου -  Σάββας Σιφναίος του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής-Ελένης, με βαθμό 19,7.
 4. ΕΠΑΛ Πάρου -  Μαρία Παπαδοπούλου του Κωνσταντίνου και της Νικολέττας, με βαθμό 19,0. 
 5. ΓΕΛ Μυκόνου -  Μαρία Μονογυιού του Ιωάννη και της Δήμητρας, με βαθμό 19,6.
 6. Ιδιωτικό ΓΕΛ Μυκόνου -  Αθηνά Κουκά - Καρακατσάνη του Δημητρίου και της Ελκένης, με βαθμό 19,3. 
 7. ΓΕΛ Θήρας -  Μαργαρίτα Ιακωβίδη του Πέτρου και της Μαρουλιάς, με βαθμό 19,6. 
 8.  ΓΕΛ Θήρας -  Ελένη Καραμολέγκου του Γεωργίου και της Μαρίας, με βαθμό 19,6. 
 9. ΓΕΛ Μήλου -  Μαρία Ψαθά του Κωνσταντίνου και της Ευφροσύνης , με βαθμό 19,6. 
 10. Γυμνάσιο Σίφνου, Λ.Τ. -  Γεώργιος Σούλης του Μιχαήλ και της Παναγιώτας, με βαθμό 19,7.
 11. Γυμνάσιο Κύθνου , Λ.Τ. -  Μάρκος Γονιδάκης του  Νικολάου και της Ειρήνης, με βαθμό  17,7.
 12. Γυμνάσιο Ίου, Λ.Τ.  -  Ευαγγελία Σταυράκη τουΝικολάου και της Ουρανίας , με βαθμό  17,1

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News