Διαδικτυακή αντίδραση γονιών (video)

Δεν ζήτησαν τίποτα άλλο από τα αυτονόητα... Το αναφαίρετο δικαίωμα για έχουν τα παιδιά τους δασκάλους, το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει ένα πολιτισμένο κράτος στους πολίτες του... Ομως, κι αυτό μοιάζει δύσκολο στην Ελλάδα του 2015. και οι γονείς στην Ανδρο και δη στο Δημοτικό Σχολείο Ορμου Κορθίου δεν άντεξαν άλλο. Ενα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη της σχολικής χρόνιας και τα παιδιά τους κάνουν μάθημα έως τις 11:30 το πρωί κι αυτό γιατί τα κενά στο σχολεία δεν έχουν καλυφθεί ακόμη. Κι έτσι πήραν την απόφαση. Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας για το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης της μονάδας. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος και με τη συμπαράσταση όλων των γονέων έλαβε ομόφωνη απόφαση περί δημοσιοποίησης του τεράστιου και σοβαρότατου προβλήματος της μη κάλυψης του 6θέσιου και Ολοήμερου σχολείου από εκπαιδευτικούς, το οποίο και υπολειτουργεί από τις 11 Σεπτεμβρίου. 

Μάλιστα, η εν λόγω διαμαρτυρία πήρε και τη μορφή μηνήματος μέσω του διαδικτύοιυ όπου όλοι οι γονείς εκφράζουν την άποψή τους και ζητούν επιτέλους λύσεις και όχι μόνο υποσχέσεις... 

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η διευθύντρια και η δασκάλα Αγγλικών καθώς και η δασκάλα του τμήματος ένταξης με υπεράνθρωπες προσπάθειες ανοίγουν καθημερινά το σχολείο στο οποίο προσπαθούν να κάνουν μάθημα, βάζοντας 2 τάξεις σε κάθε αίθουσα. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 8:15 με 11:30. Τα κενά του σχολείου είναι 7 δάσκαλοι, ένας σε κάθε τάξη και ένας για το ολοήμερο. Ακόμη το σχολείο δεν έχει ειδικότητες, δεν υπάρχει δάσκαλος καλλιτεχνικών, δεν υπάρχει μουσικός και 4 χρόνια τώρα δεν υπάρχει γυμναστής. Δεν υπάρχει ούτε συγκοινωνία για να μεταφερθούν οι μαθητές του δημοτικού που σχολάνε στις 11:30 και περιμένουν το λεωφορείο στο δρόμο το οποίο στις 2 το μεσημέρι κάνει το δρομολόγιό του ώστε να εξυπηρετήσει το Γυμνάσιο Κορθίου.

Οι αρμόδιοι για τα κενά που υπάρχουν έστειλαν σήμερα δύο δασκάλες. Οι γονείς κάναμε υπομονή αλλά σήμερα ξεπεράσαμε το όριο. Οι αποφάσεις των ανθρώπων που ορίζουν την τύχη των παιδιών μας παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικές. Πέμπτη 1η Οκτωβρίου».

Ως εκ τούτου, οι γονείς κατέληξαν στην αποχή των παιδιών τους από την εκπαιδευτική διαδικασία, με στόχο να πείσουν τους αρμόδιους ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για δραστικές λύσεις που θα αποτρέψουν την ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Πηγή: androsfilm.blogspot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News