ΔΙΕΚ Νάξου: Ξεχωριστή προσφορά για την Ημέρα της Γυναίκας

Πέμπτη 8 Μαρτίου και από το 1977 έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (ή Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών)…  Κίνηση που αποτέλεσε συμβολική αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο της θεμελιώδους σημασίας της αρχής της ισότητας των φύλων και των αγώνων των γυναικών, ιδίως τον προηγούμενο αιώνα, για πραγματική ισότητα. Η ισότητα των δικαιωμάτων γυναικών και ανδρών υποτίθεται ότι αποτελεί αυτονόητη αρχή και απαραίτητη προϋπόθεση για ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη.

Και παρά το γεγονός ότι όλοι μιλάνε για ισότητα, όπως έχει διαπιστωθεί οι ανισότητες που παραδοσιακά υπήρχαν σε βάρος των γυναικών συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε πολλούς επιμέρους τομείς (π.χ. εργασία, φτώχεια, έμφυλη βία κ.ά.), ενώ είναι γεγονός ότι οι γυναίκες υφίστανται δυσμενέστερα τις συνέπειες της κρίσης που βιώνουμε στην παρούσα περίοδο. Και το χειρότερο για την Ελλάδα; Παρά τις όποιες πρωτοβουλίες και τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, παρουσιάζει τη χαμηλότερη επίδοση και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης μεταξύ των χωρών της ΕΕ με βαθμολογία μόλις 50%.

Και οι μαθητές / τριες (εκπαιδευόμενοι) στο ΔΙΕΚ Νάξου προχωρούν σε μία όμορφη κίνηση… Προφέρουν ένα εξαιρετικό δώρο στις γυναίκες της Νάξου…  Θα γιορτάσουν την «Ημέρα της Γυναίκας» στη παραλία της Χώρας Νάξου, στο γνωστό καφέ «ΟΜΕRΤΑ» δράσεις καλλωπισμού και περιποίησης… Όπως διαβάζουμε στο δελτίο Τύπου / Ενημέρωσης «την Πέμπτη 8 Μαρτίου από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι, οι καταρτιζόμενες του ΔΙΕΚ Νάξου στην ειδικότητα «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής», θα προσφέρουν υπηρεσίες περιποίησης χεριών»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News