Δωδεκάνησα: Θέλετε ανοιχτά σχολεία; Επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης

Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να χαμογελάει για το γεγονός ότι σε όλα τα σχολεία έγινε φέτος τελετή αγιασμού, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ...δανεικοί εκπαιδευτικοί κυρίως στην νησιωτική Ελλάδα έδωσαν και πήραν.. Ομως, το πρόβλημα δεν λύνεται με δανεικούς εκπαιδευτικούς, ούτε με καταγγελίες από την σημερινή αντιπολίτευση, όταν έβαλε κι αυτή το χεράκι της με την απόφαση να καταργήσει την διπλή μοριοδότηση στις λεγόμενες δυσπρόσιτες (ή άγοντες) γραμμές κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Αποτέλεσμα; Η Α' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των νησιών γύρω από τη Ρόδο, προχώρησε σε ανοιχτή επιστολή (την υπογράφουν οι Ανδρέας Μαρίνος, πρόεδρος και Θεόδωρος Ξάφης, γενικός γραμματέας) προς την κα Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με τίτλο "Υποστελεχωμένα σχολεία σε δυσπρόσιτες περιοχές" και στην οποία ανάμεσα στα άλλα λέει "Κα υπουργέ επαναφέρετε τη διπλή μοριοδότηση στις δυσπρόσιτες περιοχές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση ..  

Κυρία υπουργέ  αν θέλετε για  να μην  έχουμε  υποστελεχωμένα  σχολεία  όπως στο νησί Καστελόριζο ανοίξτε την μοριοδότηση των πινάκων  αναπληρωτών και   επαναφέρετε το μέτρο διπλομοριδότησης τους, στις  δυσπρόσιτες περιοχές  που ανέστειλε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα

Από το 2014-15 εφαρμόστηκε η  διπλομοριοδότηση   των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δέχονταν  να  υπηρετήσουν  σε δυσπρόσιτα  σχολεία της περιοχής μας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το μέτρο αυτό είχε  σαν αποτέλεσμα σχολεία  όπως του Καστελόριζου,  της Νισύρου, της Κάσου,  των Λειψών κ.ο.κ  να  επιλέγονται από την πρώτη   φάση διορισμού   των αναπληρωτών. Μάλιστα  ήταν συχνό φαινόμενο να υπάρχουν σχολεία της Ρόδου με κενά εκπαιδευτικού προσωπικού σε αντίθεση με τα μικρά  δυσπρόσιτα  νησιά που είχαν εκπαιδευτικό προσωπικό  από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Χρειάζεται λοιπόν  η  επαναφορά του συστήματος της διπλομοριοδότησης των αναπληρωτών  που  θέλουν να υπηρετήσουν   σε σχολεία της περιοχής  μας ώστε να επανέλθει και σε αυτόν τον τομέα η κανονικότητα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν  στελεχωμένα  όλα  τα  σχολεία.

Ακόμα  χρειάζεται η ανανέωση των πινάκων με μόρια όλων των χρόνων ώστε να υπάρχει  κίνητρο σε συναδέρφους εκπαιδευτικούς να υπηρετήσουν σε σχολεία περιοχής μας ώστε να μαζέψουν μόρια.

 Η σημερινή  ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της ανοικτής επιστολής που έστειλε στα μέσα του Αυγούστου η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ώστε να προβείτε σε  όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη πρόσληψη των συνάδερφών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της περιοχής μας, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη λειτουργία  τους από την πρώτη ημέρα του αγιασμού"