Δονούσα - Θεία Λειτουργία: Ομιλία για την παρασκευή του πρόσφορου

Την Κυριακή 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας στη Δονούσα, ομιλία-παρουσίαση από τον ΦυσικόΔρ. Παναγιώτη Αλούκο του Γυμνασίου-ΛΤ Δονούσας με θέμα:  «Πρόσφορο: Θεολογική αναφορά, Βιοφυσικοχημική προσέγγιση και  Επίδειξη παρασκευής»

donousa1.jpgΓονείς, μαθητές, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιούείχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια πολύπλευρη ανάλυση του διεπιστημονικού αυτού θέματος. Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της ενορίας π. Κωνσταντίνος καθώς και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου.

Η παρουσίαση άρχισε με τη θεολογική σημασία του πρόσφορου. Στη συνέχεια ακολούθησε η βιοφυσικοχημική ανάλυση όπου αναφέρθηκαν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές λεπτομέρειες που υπεισέρχονται στην παρασκευή του πρόσφορου, όπως τα συστατικά, τα υλικά, η συνταγή, τα σκεύη, η ωρίμανση, το ψήσιμο.

Τέλος, έγινε ζωντανή επίδειξη παρασκευής πρόσφορου που περιελάμβανε την εκτέλεση της συνταγής, τη διαδικασία ζυμώματος και σφραγίσματος καθώς και το ανάπιασμα του προζυμιού. Ευχαριστούμε πολύ την πρεσβυτέρα κ. Ευφροσύνηπου προλόγισε το θέμα. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News