Δώρο ...Χριστουγέννων πτυχίο ΑΕΙ για τους φοιτητές των ΤΕΙ

Είσαι αιώνιος φοιτητής σε ΤΕΙ; Μπορείς να πάρεις πτυχίο πανεπιστημίου! Αυτό είναι μια νέα κατασκευή στο μυαλό του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά και την –προεκλογικού ύφους– εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σαββατοκύριακο για συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και μετατροπή τους, ως δια μαγείας, σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οπως ανέφερε η «Καθημερινή», η οποία κάνει λόγο για «χριστουγεννιάτικο δώρο» του κ. Γαβρόγλου, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να δίνει πτυχίο πανεπιστήμιου σε απόφοιτους των δύο ΤΕΙ, τόσο σε όσους πρόκειται να τελειώσουν αλλά και σε εκείνους που έχουν ήδη αποφοιτήσει και έχουν ήδη πάρει τίτλους σπουδών από τα δύο ΤΕΙ

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας και τους συνεργάτες του, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Αυτή η αναβάθμιση του πτυχίου, από τεχνολογικό σε πανεπιστημιακό, προκάλεσε αντιδράσεις. Από εκείνους του φοιτητές που έχουν πάρει ήδη πτυχίο από τα δύο ΤΕΙ.

Οι φοιτητές αναφέρουν πως υπάρχει μια «αδικία» μεταξύ των όσων αποφοίτησαν και όσων παραμένουν ενεργοί φοιτητές. Αναφέρεται ως παράδειγμα δύο φοιτητών που εισήχθησαν μαζί στο ΤΕΙ το 2010: ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015 και πήρε πτυχίο αποφοίτου ΤΕΙ, ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος» και έχει ελπίδα για πτυχίο ΑΕΙ, είναι μια παράλογη εύνοια σε ένα μάλλον παράλογο σχήμα.

Ετσι, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο υπουργείο επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να έχουν το δικαίωμα αναβάθμισης του πτυχίου τους και όσοι έχουν ήδη αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από τα δύο ΤΕΙ, άγνωστο όμως από ποια χρονολογία και μετά. Οσο περισσότεροι πάντως, τόσο περισσότερες και οι ψήφοι στην κάλπη.

protagon.gr