ΕΑΣ Νάξου: Εκανε πράξη την υπόσχεσή της και έδωσε 58 tablet σε μαθητές σχολείων

Από τα Χριστούγεννα είχαμε μάθει ότι η ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας εκμάθησης μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα… Και μάλιστα η υπόσχεση είχε δοθεί on air μέσα από τις τηλεοπτικές κάμερες παράλληλα με την αποστολή προϊόντων της Νάξου σε φιλανθρωπικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα. Και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις Τρίποδες και σε λιτή τελετή, μέλη της ΕΑΣ Νάξου παρέδωσαν τα 58 tablets σε μαθητές τόσο της Νάξου όσο και της Αμοργού… Και όπως είναι γνωστό μέσα από την συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό My Noesis, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα υποστήριξης μέσω online καθηγητών του εκπαιδευτικού οργανισμού..

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο αναφέρει:

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 η Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε., σε μία όμορφη και λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε στη Βίβλο (Τρίποδες), επέδωσε τη γιορτινή προσφορά της σε 58 μαθητές της Νάξου και της Αμοργού. Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές παρέλαβαν από τη διοίκηση της Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε. ισάριθμους υπολογιστές ταμπλέτες (tablets) Turbo–X Aqua 8’ 3G με σύγχρονα λειτουργικά χαρακτηριστικά και κατόπιν τους έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού ψηφιακού περιεχομένου της χορηγίας και του τρόπου χρήσης αυτού.

Κατόπιν συμφωνίας της Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε. με τον εκπαιδευτικό οργανισμό My Noesis, στις ταμπλέτες που παρέλαβαν οι μαθητές έχουν προεγκατασταθεί το λογισμικό πρόσβασης στην ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης του οργανισμού (www.mynoesis.gr (link is external)) καθώς και όλες οι απαραίτητες online εφαρμογές και υπηρεσίες. Ακόμη, η Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε. εξασφάλισε την έμπρακτη και άμεση υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας μέσω online καθηγητών του εκπαιδευτικού οργανισμού, οι οποίοι και θα υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μελέτη των σχολικών μαθημάτων των παιδιών σε πραγματικό χρόνο μέσω αποστολής άμεσων γραπτών μηνυμάτων (chat), ιντερνετικής φωνητικής κλήσης ή και βιντεοκλήσης (ενώ με τους ίδιους τρόπους θα μπορούν οι μαθητές να επικοινωνούν και μεταξύ τους).

Η Ε.Α.Σ. Νάξου Α.Ε.Σ. Α.Ε. αποδεικνύει, με την υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας, την επιθυμία της να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, να δείχνει έμπρακτα κοινωνική ευθύνη αλλά και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του νησιού μας και δεσμεύεται για την πραγματοποίηση ακόμη περισσότερων τέτοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον.