Εκπαίδευση: Τρίωρη στάση εργασίας και συζήτηση στη Νάξο

Κινητοποιήσεις και συσκέψεις… Και με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εκπαιδευτικών… Και έτσι έχουμε δύο σημεία αναφοράς… Το πρώτο την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, αύριο δηλαδή όπου και έχουμε 3ωρη στάσης Εργασίας.. Και όπως διαβάζουμε «  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας και την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. την Παρασκευή 9/11/2018, αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού / 3 τελευταίες του ολοήμερου, ώστε μαζί με την 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού / 3 πρώτες του απογευματινού,  η ημέρα να μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα (13:00 στο Υπουργείο Παιδείας).

Υπενθυμίζουμε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση έχουν δυνατότητα συμμετοχής μόνο τα μέλη του συλλόγου, που είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Η στήριξη και η συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας κρίνεται απαραίτητη!

Διεκδικούμε:

• μόνιμους, διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης,

•  14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα,

• στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης,

• εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων,

• μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο,

• αύξηση δαπανών για την παιδεία,

• υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.


Και η σύσκεψη

Όμως, θεωρούμε ότι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα (12/11) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου έχει ιδιαίτερη σημασία..  Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση:  «Tη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:00΄, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών του Συλλόγου Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της απεργιακής κινητοποίησης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 14 Νοεμβρίου 2018.

Καλούνται οι αιρετοί του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κυκλάδων και του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Νοτίου Αιγαίου, τα μέλη του Δ.Σ. και όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, να συμμετέχουν.

Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν οι Κικινής Θανάσης (Πρόεδρος Δ.Ο.Ε.) και Τρούλης Γιώργος (Γενικός Γραμματέας Δ.Ο.Ε.)