Εκτακτο - Νάξος: Υπό κατάληψη και το Γενικό Λύκειο Νάξου

Λύκειο Νάξου

Πρώτη Οκτωβρίου... Και το Γενικό Λύκειο Νάξου μπαίνει στο χορό των καταλήψεων ακολουθώντας και τα υπόλοιπα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.. Τις πρώτες πρωινές ώρες μαθητές του σχολείου ξεκίνησαν να οργανώνονται και λίγο μετά τις 6.30 είχαν ... οχυρώσει τον προαύλιο χώρο με αποτέλεσμα όταν ήρθε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου κος Σκουλάτος να βρεθεί μπροστά σε μία ορμητικά κλειστή πόρτα... Τα αιτήματα των μαθητών αναμένεται να γίνουν λίγο αργότερα γνωστά, το βασικό θέμα όμως παραμένει η ανακολουθία όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.. Δεν γίνεται να φοράν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μάσκες στις τάξεις όταν αυτές έχουν +25 μαθητές... Και βέβαια πάμε και σε θέματα καθαριότητας (σ.σ. κενά διοικητικά) αλλά και εκπαιδευτικών ενόψει της σχολικής χρονιάς

Τι θα γίνει όμως με τα κενά στη μάθηση;

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, παρενέβη στο θέμα των καταλήψεων στα σχολεία. Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι χαμένς διδιακτικές ώρες από τις καταλήψεις, θα καλυφθούν με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από 1 Οκτωβρίου, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Παιδείας

«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

▪ Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News