Εκτακτο... Ο ΟΠΑΠ θα αναλάβει την κλήρωση για τους σημαιοφόρους

Μια ακόμη πρωτότυπη κίνηση από την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα που σίγουρα θα προκαλέσει πάταγο. Και κυρίως θα αποδείξει ότι αυτό που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Παιδείας είναι όλα τα παιδιά να έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ποιο είναι αυτό; Να κρατήσουν τη σημαία. Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάρρευση της θεωρίας περί «Αρίστων», το δεύτερο με την κλήρωση και τώρα για να διαλυθούν οι όποιες θεωρίες συνομωσίας, πάμε στον ΟΠΑΠ…

Ναι σωστά διαβάσατε… Σύμφωνα με σημερινές αποκλειστικές αποκαλύψεις της ιστοσελίδα tovatraxi.com. το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ προκειμένου να εκπονήσει σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιούνται οι κληρώσεις, αλλά και να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στις τάξεις των σχολείων προβλέπεται η εγκατάσταση ειδικού μηχανήματος παρόμοιου με αυτά που υπάρχουν στα ‘προποτζίδικα’, στα οποία θα καταχωρούνται τα δελτία που συμπληρώνουν οι μαθητές, ενώ σε περίπτωση που σημειωθεί τζακποτ η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται.

Πρώτη κλήρωση την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου ενώ θα υπάρξει και επαναληπτική  στις 25 Οκτωβρίου αν και έχει πέσει στο τραπέζι και η ιδέα να μην γίνονται οι κληρώσεις τις ημέρες του Τζόκερ ώστε να μην μπερδεύονται οι μαθητές αλλά και οι γονείς. Όμως, ο χρόνος βιάζει και ενδεχομένως να δούμε τις αλλαγές στην επόμενη δράση, τον Μάρτιο με την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου…

Πάντως το υπουργείο φέρεται να απέρριψε πρόταση του ΟΠΑΠ για τη δημιουργία σχετικής διαφήμισης για τα σχολεία με σλόγκαν «Το’παιξες, την κράτησες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τις κληρώσεις επιδιώκει να εθίσει τα παιδιά από μικρή ηλικία στο τζόγο, αντί για τις τάπες πόκεμον και τα φίτζετ σπίνερ.

Έντονες, πάντως, ήταν και οι αντιδράσεις των συλλόγων γονέων της χώρας, οι οποίοι τονίζουν ότι με το νέο σύστημα οι γονείς θα είναι αναγκασμένοι να προσλάβουν χάκερς προκειμένου να μπαίνουν στο σύστημα του ΟΠΑΠ για να εξασφαλίσουν ότι το δικό τους παιδί θα κρατήσει τη σημαία, αντί να παρενοχλούν τους δασκάλους να τους βάλουν καλύτερο βαθμό όπως γίνεται σήμερα».