Έκθεση και οδηγίες προς … ναυτιλλόμενους

Πανέτοιμος σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο βρίσκεται ο μηχανισμός για τις Πανελλήνιες 2015 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ξεκινούν τη Δευτέρα 18 Μαΐου με το μάθημα της Έκθεσης… Από πλευράς ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι είναι κατανοητή η ανησυχία των μαθητών και των μαθητριών για το επίπεδο των θεμάτων, όμως δεν πρέπει να αγνοείται το γεγονός ότι οι υποψήφιοι δεν εξετάζονται για την απόκτηση κάποιου βαθμού, αλλά διαγωνίζονται για την κατάληψη μιας θέσης προκαθορισμένου αριθμού. Άλλωστε, τονίζεται, πρέπει να εμπεδωθεί στη συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών ότι οι εξετάσεις είναι ένας ειρηνικός αγώνας και όχι μία μάχη, όπως λανθασμένα λέγεται. Επίσης για τους μη επιτυχόντες σημειώνει ότι οι εξετάσεις δεν είναι ούτε το άλφα αλλά ούτε και το ωμέγα στο ταξίδι της ζωής.

Στη Νάξο, ο Διευθυντής του ΓΕΛ κ. Παναγιώτης Γατσωτής στέλνει το δικό του μήνυμα και μάλιστα δίνει οδηγίες – συμβουλές που ενδεχομένως να είναι χρήσιμες έως το πέρας των εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να έχουν υπόψη τους τα εξής:

1. Να προσέρχονται τις ημέρες των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο Εξεταστικό Κέντρο «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ» το αργότερο μέχρι τις 08:00΄π.μ.

2. Να έχουν καθημερινά μαζί τους το Ατομικό Δελτίο Εξεταζομένου, το οποίο έχουν ήδη παραλάβει.

3. Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα εκτός απ' αυτά που επιτρέπει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.).  Τα αντικείμενα των υποψηφίων θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο του σχολείου («Αρχείο») μέχρι την αποχώρησή τους.

4. Υποψήφιος που φέρει μαζί του στην αίθουσα, στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παραπάνω παράγραφο (3) ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή από σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζόμενου ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα με απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και μηδενίζεται το γραπτό του.

5. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται μόνο να χρησιμοποιήσουν στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου, μολύβι, γομολάστιχα και γεωμετρικά όργανα, όπου απαιτούνται. Επίσης, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να έχουν μαζί τους εμφιαλωμένο νερό.

Καλή επιτυχία!

Ο πρόεδρος του Ε.Κ. του ΓΕΛ Νάξου, Παναγιώτης Γατσωτής