Ελλάδα: Απεργία εκπαιδευτικών τη Δευτέρα (14/01) - Κλειστά αρκετά σχολεία

Κλειστά αναμένεται να μείνουν πολλά σχολεία αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις.  Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ., με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων». 

Πριν περάσαμε στην σχετική ανακοίνωση, να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση έφτασε το 65% σε Πανελλαδικό επίπεδο... Και βέβαια δράσεις είδαμε και στα νησιά των Κυκλάδων, όπου οι αναπληρωτές είναι αυτοί που σηκώνουν μεγάλο βάρος της μάχης για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας... Επίσης, να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής, μερίδα εκπαιδευτικών, έκανε "ντου" στο Ραδιομέγαρο με αποτέλεσμα να διακοπεί το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.  Το δελτίο συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί διάβασαν στον αέρα τα αιτήματά τους έπειτα από συνεννόηση με τον συντάκτη του δελτίου ειδήσεων. 

Όπως είπαν, είναι εκπρόσωποι της «Επιτροπής κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών» οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί την Παρασκευή, η ΕΡΤ δεν παρουσίασε την μεγάλη πορεία «με τους χιλιάδες διαδηλωτές» που καταγγέλλουν το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί ο Κώστα Γαβρόγλου, αλλά ούτε και την μεγάλη καταστολή της αστυνομίας κατά την κινητοποίηση. Όπως είπαν, διαμαρτύρονται γιατί το νομοσχέδιο Γραβρόγλου περιορίζει το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και κρίνουν ότι με την επιβολή των κριτηρίων ουσιαστικά θα έρθουν απολύσεις. Επίσης, κάλεσαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στη νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι να αγωνιστούν για να μην περάσει από τη Βουλή το νέο σύστημα διορισμών.

Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ: “Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News