Ελλάδα - Αρχή Προσφυγών: Μένει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά

Ελλάδα

Δεκτό έκανε η Αρχή Προσφύγων το αίτημα του αριστούχου μαθητή Σαϊντού Καμαρά να παραμείνει στην Ελλάδα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του» ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προ ενός μήνα, ο μαθητής, ο οποίος απειλούνταν με απέλαση, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως τονίστηκε τότε, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα στα 16 του χρόνο το 2019 ως ασυνόδευτος πρόσφυγας από την πατρίδα του τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας. Για ενάμιση χρόνο ο Σαϊντού Καμαρά φιλοξενήθηκε σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίασης της International Rescue Commitee Hellas, ενώ πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News